Økonomiske utsikter 2024
Torsdag 01 februar
08:00 - 13:30
Sted
Drammens Teater Pris
Medlem 690,00
Ikke-medlem 990,00
Student 100,00
Kaffe og lunsj inkludert. Priser eks mva. Studentpris for studenter med studiebevis. Avmelding etter 24. januar krediteres ikke.
Påmelding
Påmeldingsfrist: 30. januar 2024
Økonomiske utsikter 2024
Verden er urolig, renten er høy og vi ser konturene av en ny nedgangstid. Men høye renter er ikke dårlige nyheter for alle. På scenen får du høre bl.a. visesentralbanksjef Pål Longva, forbrukerøkonom Derya Incedursun, Økokrim-sjef Pål Lønseth og dessuten: folk som satser og folk som har vært ute en vinternatt før.
Vi ønsker alle med interesse for samfunn og økonomi velkommen til byens storstue, Drammens Teater 1. februar 2024!
Da tar vi temperaturen på økonomien og ser på trendene inn i det nye året. Det blir en spennende og lærerik formiddag der du får møte noen av Norges klokeste makro- og mikrohoder og bli bedre kjent med noen av distriktets sterkeste vekstbedrifter.
Registrering og kaffe fra kl 8.00, programmet fra scenen starter kl 8.30.
Velkommen!
Program
08:00
Registrering og kaffe
08:30
Fra scenen #1
- Åpning v/ Rune Kjølstad
- Pengepolitikk og utsikter for norsk økonomi v/ Pål Longva
- Kriminalitetstrusler som risiko for et ansvarlig næringsliv v/ Pål Kulø Lønseth
09:35
Pause
09:55
Fra scenen #2
- Markedsperspektiver på kort og lang sikt v/ Christian Lie
- Slik oppfører forbrukerne seg nå v/ Derya Incedursun
- Fra olje og betong til tre – gull i gammel råvare v/ Kristine Nore og Urda Ljøterud Høglund
11:00
LUNSJ
11:45
Fra scenen #3
- Gasellene iblant oss v/ Ulf Mørck
- En europeisk markedsleder i Drammen v/ Frank Dunvold
- Panelsamtale: Driverne i det grønne skiftet v/ Kenneth Bodahl, Christian Frost Røine, Kristin Falk
- Kampen for det amerikanske demokratiet v/ Eirik Bergesen
13:30
Program slutt
Du møter ...
Pål Longva
En knapp uke etter siste rentemøte og en uke før sentralbanksjefens årstale «Økonomiske perspektiver» kommer visesentralbanksjef i Norges Bank, Pål Longva, til Drammen for å fortelle oss om Rikets Tilstand og hva som avgjør rentenivået i 2024.
Pål Kulø Lønseth
En endret sikkerhetspolitisk situasjon og et stadig endret kriminalitetsbilde gir nye risikoer for næringslivet. Hvilke slike utfordringer venter Sjef for Økokrim i 2024 og hvordan bør næringslivet forholde seg til det?
Christian Lie
Sjefstrateg Christian Lie vil snakke om hvorfor det er så vanskelig å spå om kortsiktig utvikling i økonomi og finansmarkeder. Han drister seg likevel frempå med noen tanker om hva som vil påvirke verdensøkonomien de neste 5-10 årene.
Derya Incedursun
Høyere renter, høyere strømpriser og unormalt stor prisøkning har fått nordmenns lommebok til å minke. Nordeas forbrukerøkonom Derya Incedursun gir oss innsikt i forbrukertrender i en urolig tid. Vi kjøper ikke biler og hytter akkurat nå. Hva bruker vi fortsatt penger på?
Kristine Nore og Urda Ljøterud Høglund
«Tredoktor» Kristine Nore satser internasjonalt på gjenbruk gjennom Omtre og SirkTRE. Hun kommer, sammen med kollega Urda Ljøterud Høglund til Drammen for å fortelle oss hvorfor det er gull i en gammel råvare og hvorfor Norge må skru om på holdningene og hodene. Hvis vi gjør det, har vi alle forutsetninger til å lede an i en europeisk tre-revolusjon.
Ulf Mørck
I 20 år har Dagens Næringsliv kåret Norges råeste vekstbedrifter i gaselle-kåringen, av DN selv beskrevet som næringslivets «Champions League». Vi har invitert Ulf Mørck fra DN for å fortelle hva vi kan lære av gasellene og hvilke bransjer som trender nå. Vi tar også en tur innom årets nasjonale og regionale gasellebedrifter.
Frank Dunvold
På tuftene av et gammelt busselskap har familiebedriften RSA blitt et europeisk senter for bil. Direktør Frank Dunvold entrer scenen for å fortelle hvorfor RSA har vært en lokal gaselle flere år på rad og hvordan RSA har sikret en sterk posisjon i Europa fra Drammen. Han deler også sine tanker om fremtiden for en bransje som er den første som kjenner konsekvensene av høyere rente og tøffere tider.
Deloitte Fast 50
Dyrtid og uro i verden legger en demper på store deler av næringslivet. Men det er noen bedrifter som satser stort nettopp nå og som gjør det med stil: Teknologibedriftene. Vi møter årets vinner av Deloitte Fast 50, Pixii-sjef Kenneth Bodahl, og en annen sterk vekst-kandidat, Fell Tech-gründer Christian Frost Røine, til samtale om hva som er grunnlaget for suksessen og hva som skal til for at de viktige tech-bedriftene våre vokser videre og blir den driveren i det grønne skiftet som vi trenger nå. I samtalen møter vi også Kristin Falk, nestleder for satsningsområdet Regional verdiskapning på USN. Hun jobber også som professor i Systems Engineering.
Eirik Bergesen
Stabiliteten i USA og den amerikanske økonomien vil få stor betydning for Norge og Europa også i 2024. Eirik reflekterer høyt over hva vi kan vente oss i 2024 nå som det strammer seg til mot presidentvalget i november.
Lise Maren Tynes og Øystein Ingdahl
Øystein Ingdahl er Deloittes kommunikasjons- og markedsdirektør. Den tidligere NRK-profilen takker sjelden nei til å lede konferanser og samtaler.