Kurs i digital markedsføring

Kurs i digital markedsføring
Torsdag 13. - 27. oktober
08:30 - 11:30
Sted
Dronningens gate 2
Pris
Ordinær pris 9 900,00
Medlemspris 5 500,00
priser er eks. mva.
Påmelding
Påmeldingsfrist: 20.09.2022
Registreringsfrist er utløpt

Kurs i digital markedsføring

Hva skjer innen digital markedsføring? Hvordan fungerer Google Analytics 4 og hvorfor bør jeg bry meg? Er det fremdeles noen som bruker Facebook? Og lønner det seg å bruke Instagram Reels?
 
I denne kursserien vil vi vise deg verktøyene du trenger for å bygge en digital markedsføringsplan som er gjennomførbar, konkurransedyktig – og som gir resultat.
Vi starter med den avgjørende innsiktsfasen. Deretter tar vi med oss funnene videre inn i prosessen med å skape strategisk og kreativt innhold som kundene faktisk vil ha. Vi avslutter med å annonsere mot den brede målgruppen for å vinne nye kunder, eller beholde ønsket markedsposisjon. I alle de tre fasene vil vi vise aktuelle eksempler og gi konkrete tips og idéer som du kan bruke i arbeidet med markedsføringen for din bedrift.
 
Kursene vil ta for seg en stegvis prosess. Vi anbefaler derfor å følge hele kursserien.


Ønsker du kun å delta på et enkeltkurs? Ta kontakt med Andrea på andrea@nikr.no
Kursbeskrivelse

Kunden: God markedsføring starter med innsikt

22. september
08:30- 11:30


Hvem kommuniserer du med? Siden kundene ikke tilpasser seg deg, må du utforme markedsføringen din etter dem. Jo mer du vet om dine nåværende og ønskede kunder, desto mer treffsikker vil markedsføringen være. Da vil du vite hva de er ute etter, hvilke forventninger de har og hvordan din bedrift kan være et svar på deres behov.

Vi ser på hvor du finner informasjon om kundene dine, og hvordan du oversetter dataen til praktiske løsninger. Noen av spørsmålene vi vil besvare i dette kurset: Hvordan fungerer Google Analytics 4? Hvordan tolker du tallene? Hvorfor viser Meta ofte høyere tall enn Google Analytics?
 
Stikkord i dette kurset er kundereise, strategi, analyseverktøy, Google Analytics 4, attribusjonsmodell, målgruppe, personas, markedsanalyse, konvertering, sporing, piksel og KPI.

Fortjent oppmerksomhet: Innhold som målgruppen vil ha

13. oktober
08:30 - 11:30


Først når du kjenner målgruppen, kan du skape godt innhold – som tar utgangspunkt i det målgruppen vil se, og ikke kun det du ønsker å vise. Slik gjør du deg fortjent til målgruppens oppmerksomhet.
Dette bygger tillit hos kunden, samtidig som det spiller på lag med plattformene du bruker. Når nettsiden din tilbyr en god brukeropplevelse, gjør den seg også fortjent til bedre plasseringer hos søkemotorene. På samme måte vil relevant innhold fange målgruppens oppmerksomhet og belønnes av algoritmene i sosiale medier.

I dette kurset vil vi se på hvordan du kan bruke de ressursene du har for å fortelle historiene deres på en måte som styrker merkevaren og motiverer kundene til å bli trofaste ambassadører. Underveis vil vi vise aktuelle eksempel og dele praktiske råd.
 
Stikkord for kurset er innhold, nettside, nettbutikk, algoritmer, SEO, sosiale medier, organisk, nyhetsbrev, Instagram Reels, innholdsskapere og publiseringsplan.

Betalt oppmerksomhet: Resultatdrevet annonsering

27. oktober
08:30 - 11:30


Så fort du ønsker å nå flere enn dine mest trofaste kunder eller følgere, trenger du å annonsere. Betalt oppmerksomhet er nødvendig for å beholde din markedsposisjon, eller for å vokse og vinne nye kunder.

I dette kurset ser vi på hvordan du drar nytte av innsikten du har om dine nåværende kunder (fra kurs 1), og retter innholdet du allerede har utarbeidet (fra kurs 2) mot målgruppen du ønsker å nå. Kurset vil gi et oppdatert overblikk over hvilke annonseringsmuligheter som finnes, og en guide til gode løsninger innen digital annonsering. Vi vil dele av våre erfaringer og bestepraksis.  
 
Stikkord for kurset er: Kanalvalg, annonsering, budsjettfordeling, optimalisering, segmentering, format, Google-annonsering, Bing, display, YouTube og sosiale medier.
Foredragsholder
Alette Sørensen

Alette Sørensen

Senior digital markedsfører – innhold
Med byråerfaring fra Stockholm, Oslo og nå Aptum besitter Alette en unik innsikt og kompetanse om sosiale medier. Hennes erfaringsgrunnlag er stort, og hun har jobbet med kunder og kampanjer i hele spekteret. Hun er analytisk, og kreativ på samme tid, har et smittende engasjement, og reell glede til faget.
Kenneth Einarsen

Kenneth Einarsen

Senior digital markedsfører – konverter
Kenneth var tidligere Aptums byråkontakt i Google, hvor han jobbet som kampanjestrateg og hadde overblikk over landets viktigste kontoer. Med fortid som sjakkspiller på nasjonalt nivå og med utdanning innen astrofysikk trives Kenneth svært godt med tall og prosenter. Kenneth har dyp innsikt i hvilken markedsføring som faktisk fungerer og hvor man bare bruker penger.
Jørgen Hestås

Jørgen Hestås

Partner og digital markedsfører - Aptum
Jørgen Hestås er partner og ansvarlig for digitale produkter i Aptum. Det å dykke ned i resultater og målinger for å lære faktisk effekt er noe av det han liker aller best. I sin rolle er han involvert i de fleste av byråets prosjekter, og erfaringsgrunnlaget er derfor stort og bredt.