INNSIKT 2024 – Byutviklingskonferansen

INNSIKT 2024 – Byutviklingskonferansen
Torsdag 06 juni
09:00 - 15:00
Sted
Bragernes torg
Pris
Konferanse (medl.) 990,00
Konferanse (ord.pris) 1 490,00
Lunsj og kaffe er inkludert i konferansebillett. Alle priser eks. mva. OBS! Totalpakke/festmiddag er nå fullbooket, men det er fortsatt muligheter. Se info på programsiden.
Påmelding
Påmeldingsfrist: 03. juni 2024

INNSIKT 2024 – Byutviklingskonferansen

**Over 450 påmeldte!**

På årets Byutviklingskonferanse løftes tre viktige temaer opp på scenen: Helse, Attraktivitet og Det viktige samarbeidet.

Harald Eia og Nils Brenna har kjørt personlighelstester på tre av våre viktigste folkevalgte: Kjell Arne Hermansen, Kjetil Kivle og Lina Strandbråten. Programlederne fra «Sånn er du» skal se på hva som er mulighetene og hva som er fallgruvene når disse sentrale folkene skal samarbeide til det beste for regionen vår.

Dennis Vareide var med på hetsingen av Drammen på SoMe. Nå gjør han det kanskje godt igjen. Karita Bekkemellem peker på vekstmuligheter i helsenæringer. På scenen får du også høre og se «refseren fra sør» Christian Pagh, kommunedirektør Trude Andresen og enda en dansk stjerne blant arkitekter, nemlig Nord Architects Johannes Pedersen. Det blir også plass til litt inspirasjon fra Arkitekturopprøret, badstua og en sydenstrand fra Innlandet. Og mye mer.

Ingrid Gjessing Linhave er årets konferansier og den som binder alt sammen.

Dette vil du få med deg! Meld deg på konferansen sammen med kollegene dine og ta med kveldens festmiddag i bestillingen. Klokken 17:00 gjøres nemlig teltet om til festsal. I tillegg til deilig mat fra Matfikseren og pop-up-bar, blir det prisdryss når Årets utstiller og Årets Bedrift skal kåres. Kvelden avrundes med en eksklusiv konsert med Jaa9 & OnklP.

**Festen er fullbooket, men flere billetter slippes fortløpende. Klikk her for å sette deg på venteliste, eller huk av for venteliste ved kjøp av konferansebillett.**

 
Er du glad i Drammen og ønsker å bidra til at regionen utvikler seg på en positiv måte, bør du sikre deg en stol i teltet denne dagen.

Spørsmål vedr. påmelding? Ta kontakt med toril.berg@nfdr.no, tlf 32 26 42 10.
ny farge

Gå til hovedsiden Innsikt 2024
Program
09:00

Åpning

Velkommen
Næringsforeningens Rune Kjølstad åpner Byutviklingskonferansen

Hvordan går det egentlig i Drammen?
Guro Skjeggerud i PwC har gjort et dypdykk i tallene og gjør opp status for drammensregionen.

Skjerp dere, Drammen!
Verdiskaping og byutvikling er to sider av samme sak. Øystein Berge er dagens «bad cop». Han åpner dagen med å fortelle hvorfor Drammensregionen må skjerpe seg.
09:30

Del 1: HelseDrammen

Hele livet hjemme: Paradigmeskiftet i helseomsorgen og byutviklingen.
v/kommunedirektør i Drammen Trude Andresen

Helsefremmende byutvikling
Et gløtt fra Danmark som ligger foran oss. Slik bygger vi byer og steder som utsetter pleie- og omsorgsbehovet.
v/Johannes Pedersen, arkitekt og partner i Nord Architechts, København
09:55

PAUSE

10:10

Del 1: HelseDrammen forts.

Byen, sykehuset og fremtidens helseutfordringer:
Derfor har Drammen har alle muligheter akkurat nå.
v/Even A. Røed, stortingsrepresentant Ap

Forskningen og Drammen: Vi er her og vi er i vekst
v/Marte Roa Syvertsen, nevrolog, hjerneforsker og forskningssjef på Drammen sykehus

Hvilke vekstmuligheter ligger i helsenæringer
v/Karita Bekkemellem, adm. dir NHO Geneo

Panelsamtale: Helse er Drammens store mulighet
Hvordan oppfyller vi ambisjonene for den nye helsebydelen? I panelet:
Trude Andresen, kommunedirektør Drammen
Cecilie Varsi, dekan USN
Karita Bekkemellem, adm. dir NHO Geneo
10:55

PAUSE

11:10

Del 2: Attraktive Drammen

AVLYST: «Drammens fremtid går på skinner»
v/Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef Bane NOR
**Innlegget til Eriksen er dessverre avlyst pga en begravelse**

Byutvikling med vilje!
Hva skal til for å skape mer sammenhengende, kreative og meningsfulle byer og nabolag, der folk ønsker å leve? Christian Pagh ser i sitt innlegg nærmere på byutviklingen i Drammen og kommer med forslag til hva som skal til for å gjøre det bedre  og hva man må unngå i fremtiden.

Arkitekturopprøret: Vakker arkitektur er gjennomførbart. Bare se her!
Arkitekturopprøret fyller både debattsaler og sosiale medier-tråder med heftig debatt. En av de sterkeste kritikkene mot Arkitekturopprøret, er at idealene de løfter frem ikke er bærekraftige, økonomisk eller praktisk gjennomførbare. Kristian Hoff-Andersen kommer til Drammen for å vise, med gode eksempler fra inn- og utland, at det er fullt mulig å bygge noe som begeistrer folk og samtidig oppfyller samtidens krav til sikkerhet, bærekraft og økonomi.

Prisutdeling: Byutviklingsprisen
11:55

LUNSJPAUSE

Blingser og baguetter fra Eiker Vekst serveres i teltet
12:40

Del 2: Attraktive Drammen forts.

Byutvikling ved vann: Mjøsfronten – Hamars eget Syden
v/Guro Vestvik, byutvikler i Hamar kommune

Badstua og bylivet: En liten badstue kan skaper stort byliv
Nordmenn er de nye finnene. Badstuekulturen har bredt om seg i Norge og gitt oss en ny hobby og norske byer nytt liv. Petter Grimm forteller historien bak Drammens nye, lille praktbygg på elva og hva som må til for å gjøre det enklere å skape nytt liv i Elvebyen.

Bruk kultur til byutvikling!
v/Fredrik Brevik, kulturgründer

TikTok-hatet mot Drammen: Han startet det. Nå snur han det.
Dennis Vareide, YouTuber og TikToker
13:40

PAUSE

13:55

Del 3: SamarbeidsDrammen

Det er håp, Drammen!
Verdiskaping og byutvikling er to sider av samme sak. Øystein Berge er også dagens «good cop». Han avslutter med å fortelle hvorfor Drammensregionens fremtid kan bli helt strålende. Han går til oppgaven med bred og dyp kunnskap om hvordan samfunnsplanleggingen, arealplaner og transportløsninger påvirker verdiskaping, næringsliv og sysselsetting.

Sånn er dere – og sånn er det for Drammen!
Drammens Kjell Arne Hermansen og Lina Strandbråten og Liers Kjetil Kivle er sporty og byr på seg selv når Harald Eia og Nils Brenna borer i personligheten deres og slår fast at «Sånn er dere!».
15:00

Program slutt

Finn deg et vannhull rundt Bragernes torg mens teltet rigges om til middag og fest! Festen starter kl 17.00 (krever egen billett).
Du møter
Ingrid Gjessing Linhave

Ingrid Gjessing Linhave

Hils på årets programleder! Den folkekjære og dyktige programlederen, sist kjent for knallsuksessen «Demenskoret», skal sette følelsene i sving hos alle som tar turen til Innsiktsteltet denne dagen.
Harald Eia og Nils Brenna

Harald Eia og Nils Brenna

Sosiolog og komiker Harald Eia og statsviter Harald Brenna har hatt stor suksess med podkasten "Sånn er du". Her har de gjort dypdykk i en rekke kjente profilers personlighet, med bakgrunn i personlighetstesten Big 5.
Dennis Vareide

Dennis Vareide

YouTuber og TikToker
Dennis Vareide er en kjent norsk youtuber, programleder og aktiv realitydeltaker. Sammen med Preben Fjell sto han bak kanalen "PrebzogDennis" med over 250 000 abonnenter og 209 millioner avspillinger per mai 2020. Han ble først kjent i 2010 da han lastet opp en trailer for videospillet "Minecraft". Filmen "Prebz og Dennis" kom ut i 2017. Prebz og Dennis er historie, men Vareide er fortsatt aktiv gjennom egen youtube-kanal og en gamingkanal.
Karita Bekkemellem

Karita Bekkemellem

NHO Geneo
Karita Bekkemellem er administrerende direktør i NHO Geneo (landsforeningen for helsenæring, velferd og oppvekst).
NHO Geneo representerer hele bredden i helse-, velferd- og oppvekstnæringen, fra legemiddelbedrifter til sykehjem. NHO og Bekkemellem er sterkt engasjert i å bygge helsenæring i Norge. Bak seg har Karita Bekkemellem 13 års erfaring som leder for Legemiddelindustrien og en solid politisk karriere i Arbeiderpartiet. Det inkluderer fem perioder på Stortinget og to økter som barne- og familieminister.
Øystein Berge

Øystein Berge

markedssjef samfunn og byutvikling, Norconsult
Øystein Berge er utdannet samfunnsøkonom med 20 års erfaring innen samfunnsanalyser og ledelse. Øystein har ledet en rekke store samfunnsanalyser. Blant disse er lokalisering av Innlandssykehuset, Utenriksfergene i Oslo, plassering av ny tømmerterminal i Drammensregionen og verdens største modellering av hvordan selvkjørende teknologi kan endre byene våre. Sammenhengen mellom arealbruk, infrastruktur og verdiskaping, er hans spesialfelt. Øystein Berge er dessuten en god tallknuser med ni år i Statistisk Sentralbyrå på CV’n. 
Petter Grimm

Petter Grimm

DRMA Arkitekter
Petter Grimm er arkitekt og partner i DRMA Arkitekter som har kontor i Drammen og Lofoten. DRMA har mange store og små oppdrag og er med på å forme byer og bydeler over hele Norge. Både som fagperson og som drammenspatriot på fritiden, er Petter Grimm engasjert i flere byutviklingstiltak i Drammen, blant annet den nye Ælvebadstua på Union.
Fredrik Brevik

Fredrik Brevik

Fredrik Brevik er gründer og medeier av et fire etasjers kulturhus i Halden, eier og daglig leder av kommunikasjonsbyrået Kopilot, tidligere sponsorsjef i Øyafestivalen og medgründer av arkitektkonkurransen 120 HOURS. Han skal snakke om hvordan kultur kan bidra til å styrke en bys identitet, være en akselerator for steds- og byutvkling og at kultur kan fungere som en premissleverandør for hvordan en by blir oppfattet innenfor og utenfor kommunegrensene.
Fredrik arbeider med sponsorat og partneravtaler for Kulturytring, og er en del av laget som gjør Drammen til vertsby for Norges største kunst- og kulturpolitiske møteplass.
Guro Vestvik

Guro Vestvik

leder av byutvikling, Hamar kommune
Guro har siden 2017 etablert Bylab som arena for utvikling og samarbeid, jobber utadrettet med eksterne næringsaktører, og har hovedansvaret for kommunens satsing på økt byliv og gjennomføring av fysiske utviklingsprosjekter.
Hun brenner for å skape gode møteplasser for alle og tilrettelegge for økt byliv. Kommunen er avhengig av å samarbeide med de private for å lykkes med utvikling, samt å ha et visst mot. Mjøsfronten er et av flere utviklingsprosjekter som ble etablert i 2021 som over tid har blitt etablert med testing av konsepter som metodikk.
Christian Pagh

Christian Pagh

direktør Oslo arkitekturtriennale og nabolagsutforsker
Christian Pagh er direktør og sjefkurator for Oslo arkitekturtriennale, hvor han har dedikert sitt kuratoriske virke til utforskning av nabolag som skala og horisont for byutvikling. Christian Pagh har ledet en lang rekke prosjekter innen by- og stedsutvikling, arkitektur og strategisk design, blant annet som partner i designbyrået Urgent.Agency. Christian har en mastergrad i moderne kultur og filosofi fra Københavns Universitet og er ekstern lektor i designtenkning ved Copenhagen Business School. Han har redigert flere bøker, senest Mission Neighbourhood – (Re)forming Communities (2022).
Kristian Hoff-Andersen

Kristian Hoff-Andersen

arkitekt, drammenser og styremedlem i Arkitekturopprøret
Kristian Hoff-Andersen er klassisk skolert arkitekt, foredragsholder og styremedlem i Arkitekturopprøret. Han er født og oppvokst i Drammen og har tidligere representert Drammen Ap i kommunestyret. Kristian Hoff-Andersen bor nå i Oslo. Han driver sitt eget firma samtidig som han er talsperson for Arkitekturopprøret og ofte leder byvandringer i hovedstaden. Arkitekten brenner for en mer estetisk byutvikling som skaper byrom mennesker tiltrekkes av og trives i.
Johannes Pedersen

Johannes Pedersen

arkitekt og partner, Nord Architechts, København
I løpet av de siste 20 årene har Nord Architects gitt råd til, tegnet og realisert innovative helse- og omsorgsbygg, generasjonsboliger, demenslandsbyer og aldersintegrerte byområder i flere land; b.la. Danmark, Frankrike, USA og Norge. Partner og arkitekt Johannes Molander Pedersen kommer til Drammen for å inspirere og dele sin erfaring med oss. Han brenner for at de nordiske velferdsmodellene skal overleve og for det helt nødvendige samarbeidet mellom privat, sivil og offentlig sektor.
Marte Roa Syvertsen

Marte Roa Syvertsen

nevrolog, hjerneforsker og forskningssjef på Drammen sykehus.
Marte og kollegene gleder seg til å flytte til det nye sykehuset høsten 2025, og der drømmer de om å bli en del av en bydel og et miljø der de kan få jobbe tett på brede pasientgrupper, næringsliv og universitet.
Cherine Randi Sellami

Cherine Randi Sellami

masterstudent og campusleder Drammen
Cherine Randi tar for tiden en mastergrad i menneskerettigheter og flerkulturalitet ved Universitetet i Sørøst-Norge og er studentenes valgte leder ved Campus Drammen. Hun har i løpet av studiene vært praktikant i OSCE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) og hos FNs høykomissær for menneskerettigheter, vært rådgiver for Scholars at Risk og sittet i kjønns- og likestillingskomiteen i Fellesrådet for Afrika, for å nevne noe. Hun er kommende studentpraktikant ved den norske ambassaden i Riyadh i Saudi-Arabia. Frem til det bor og studerer Cherine Randi i Drammen. Hun brenner for både et sterkere akademisk tilbud og et bedre velferdstilbud til studentene ved campusen her.
Kjetil Kivle

Kjetil Kivle

ordfører, Lier kommune
Kjetil Kivle er ordfører i Drammens gode nabo Lier - og folkevalgt for Høyre. Han ledet barneryggkirurgien ved Rikshospitalet frem til han begynte som ordfører i fjor høst. Kivle har vokst opp i Arendal, men har de siste årene bodd på Tranby i Lier. 
Kjell Arne Hermansen

Kjell Arne Hermansen

ordfører, Drammen kommune
Lina Strandbråten

Lina Strandbråten

gruppeleder, Drammen Ap
Trude Andresen

Trude Andresen

Kommunedirektør, Drammen kommune
Guro Skjeggerud

Guro Skjeggerud

partner, PwC
Even A. Røed

Even A. Røed

stortingsrepresentant Ap

Programkomitéen

program

Gode samarbeidspartnere gjør Innsikt 2024 mulig

logoer

Mens vi venter...
Ta en titt på den gode stemningen fra Innsikt 2023!


Mens vi venter på neste utgave minner vi også oss selv på hva vi lærte fra Innsikt 2023:
  • at vi skal “see good”.
  • at Drammen er en gryende studentby, som skal bli enda bedre!
  • at det er folka som er Norges nasjonalformue.
  • at det går an å bygge nye hus som folk liker.
  • at byer som er bra for barn er bra for alle.
  • at Lier og Drammen er bedre venner enn noen gang.
  • at en byvekstavtale, uansett hvilken form den får, blir ekstremt viktig for oss.
  • Og ikke minst: Drammens nye storhetstid begynner nå!