Industriromantikk, takk!

Industriromantikk, takk!
Onsdag 08 juni
09:00 - 10:30
Sted
Konferanseteltet, Bragernes Torg
Pris
Medlemspris 390,00
Ordinær pris 690,00
Priser fra 390,- til 1990,-. Alle priser eks mva. Velg mellom de ulike arrangementene/pakkene i påmeldingsskjemaet.
Påmelding
Påmeldingsfrist: 08. juni 2022

Industriromantikk, takk!

Den fallerte industribyen Drammen sto opp fra asken som handels- og kunnskapsby. Byens sterke identitet som industriby lever videre kun hos noen få drammenserne. Hvis Drammen kommune skal nå målet sitt om å bli Norges grønneste, må byen ha industrien med på laget. For å skape de arbeidsplassene drammensregionen trenger i fremtiden, må byen ta tilbake industrien. 

Kan industri være god byutvikling?

Med utgangspunkt i Næringsforeningens jubileumsbok Omstilling har vi invitert fire sterke industrirøster og en forfatter til panelsamtale. 

Partner i Snøhetta og professor i landskapsarkitektur Jenny Osuldsen deler betraktninger om hvordan industri kan kombineres med god byutvikling.

Ordstyrer: Kjetil Rolness.
 

Kjetil Rolness, konferansier

Kjetil er utdannet magister i sosiologi, har skrevet fem bøker, var spaltist i Dagbladet 1997-2019, men har nå fast lørdagsspalte i Aftenposten. Han har tidligere jobbet som prosjektleder i Norsk Form, amanuensis på Lillehammer Høgskole og dosent ved Oslo Markedshøyskole.

Kjetil er kjent som en engasjert person i samfunnsdebatten, med en fot i akademia og den andre i musikk- og underholdningsbransjen.
 

«Innsikt/utsikt: Byen i øyehøyde»

«Innsikt/utsikt: Byen i øyehøyde»

Jenny Osuldsen

Jenny er utdannet landskapsarkitekt fra Ås (MLArch) og i USA, CalPoly University, LA, USA. I 1995 begynte hun i Snøhetta og er en av syv partnere i Snøhetta. Da Snøhetta etablerte seg med kontor i New York, var Jenny daglig leder for kontoret og etableringen i USA i 2006-2007. Hun arbeider med alle typer prosjekter i ulike faser, fra produktdesign til masterplaner på Snøhettas ulike kontorer.

Hun er professor i landskapsarkitektur ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås og gjesteprofessor ved Ax: son-Johnson Institute of Sustainable Urban Design SUDes ved Universitetet i Lund i Sverige. I 2017 ble hun utnevnt som æresdoktor på Universitetet i Luleå i nord-Sverige.


 

Stein Lier-Hansen, adm. direktør i Norsk Industri

Stein har vært adm.direktør i Norsk Industri siden 2006, før det det var han sjef i Prosessindustriens Landsforening, en av de to NHO-foreningene som slo seg sammen og ble til Norsk Industri.

Fra 2000 til 2001 var Stein statssekretær i Miljøverndepartementet i Jens Stoltenbergs første regjering.

Karianne Braathen

Karianne har mer enn 25 års erfaring innen media og er en prisbelønt skribent og gravejournalist med et sterkt engasjement for Drammen. Hun har ledet både featureavdelingen og nyhetsavdelingen i Drammens Tidende og vært politisk redaktør.

I 2019 gründet hun det lokale nettmagasinet dipr, som forsynte Drammensregionen med dybdesaker innen næringsliv, byutvikling og samfunn frem til 2020. 
De siste årene har hun jobbet selvstendig som journalist og forfatter, med flere sakprosa-utgivelser på Z-Forlag, senest jubileumsboka til Næringsforeningen i Drammensregionen, Omstilling. Hun er fersk medeier i forlaget Sitamoja AS
 

Bengt Thuresson 

Bengt er utdannet sivilingeniør innen teknisk kybernetikk fra NTNU. Han har i mer enn 40 år arbeidet aktivt innen norske teknologiselskaper i ulike lederposisjoner og som styremedlem.

Bengt har vært sentral i norske internasjonale suksesser som TANDBERG, TANDBERG Television, Komplett, NextGenTel, Nevion og Pexip.
Thuresson har vært involvert i 15 norske teknologiselskap, og er i dag styreleder i Protan og AASS Bryggeri.

 

Satvir Singh Parmar 

Inder fra Drammen med hovedfag i fysikk og sykelig opptatt av industribygging, konkurransekraft og eksportfokus. 

Satvir er CEO i Vicotee. 

 

Marius Baade

Internasjonal erfaring med studier fra Austin, Texas og har mange år i tyske Siemens. Han er fabrikksjef i Prysmian Group på femte året. 

 

Vil du ha med deg flere spennende konferanser under Innsikt 2022?