Hvordan redde virksomheten fra konkurs?

Hvordan redde virksomheten fra konkurs?
Fredag 25. mars
11:00 - 13:00
Sted
Dronningens gate 2
Pris
Ordinær pris 780,00
Medlemspris 390,00
Priser er eks. mva.
Påmelding
Påmeldingsfrist: 25.03.2022
Registreringsfrist er utløpt

Hvordan redde virksomheten fra konkurs?

Flyselskapet Norwegian meldte i fjor at de hadde gjennomført en vellykket rekonstruksjon. I pressemeldingen stod det at økonomien var betydelig styrket, flyflåten tilpasset og organisasjonen mer slagkraftig.

Det var den nye rekonstruksjonsloven – en lov som ble hasteinnført da pandemien rammet næringslivet våren 2020 – som muliggjorde redningsoperasjonen. Advokater landet over har tatt varmt i mot de etterlengtede mulighetene loven gir. 

På landsbasis er det åpnet rundt 35 rekonstruksjoner, men så langt er det ikke åpnet noen i Agder. Sørlandet skiller seg dermed ut på statistikken. Hva skyldes det?

Rekonstruksjonsloven gir kreative og fleksible virkemidler for å redde virksomheter som sliter økonomisk. Kort forklart er det meste mulig forutsatt at kreditorene tilbys en løsning som er bedre enn konkurs.

Advokat Jon Skjørshammer fra Kvale Advokatfirma og advokat Christian Bohne fra Advokatfirmaet Kjær har vært med på å redde flere virksomheter fra konkurs. Fra et praktisk ståsted vil de gi oss et innblikk i hvilke muligheter som finnes.

Lunsj serveres fra 11.00-11.30