Drammen Tech 2023

Drammen Tech 2023
Onsdag 18 oktober
14:00
Sted
Spor X (Kantina 1. etg), Dr. Hansteins gate 13
Pris
Startups 649,00
Etablerte bedrifter 1 299,00
Priser eks mva.
Påmelding
Påmeldingsfrist: 18. oktober 2023

Drammen Tech 2023

Velkommen til Drammen Tech 18. oktober 2023!

Etter pandemien har økt bruk av digitalisering og teknologi akselerert utviklingen og bruken av kunstig intelligens på en måte verden aldri tidligere har sett.

Hvordan kan kunstig intelligens være et nyttig verktøy for å løse både små og store problemer? Hva er statusen innenfor dette feltet? Er det mulig å utvikle denne teknologien med etiske standarder? Kan denne teknologien bidra til å skape en bedre verden?


Årets Drammen Tech er delt i to temaer: 

Det første temaet er kunstig intelligens.
Torbjørn Røe Isaksen og Morten Jacobsen deltar i den første samtalen. Etikk, regulering og politisk påvirkning skal diskuteres.

Det andre temaet tar for seg utviklingen og etableringen av teknologibedrifter i vår region de siste årene."Kan Drammen bli et tech-knutepunkt eller til og med en ny tech-hovedstad?" er spørsmålet som stilles. Panelet består av flere spennende deltakere.


Etter programmet fortsetter vi med Afterwork.
Det vil bli servert enkel mat. Mineralvann, øl og vin vil også være tilgjengelig for salg.

Velkommen!
Program
Inger-Lise Gårdsrud

Inger-Lise Gårdsrud

Talkshow-vert
Etter å ha jobbet med ledelse i 20 år er Inger-Lise nå gründer av selskapet inWaves som bistår selskaper i å bygge endringsdyktige kulturer. Hun er foredragsholder og fasilitator. I tillegg er hun initiativtaker og podkastvert i podkasten Bølger i Drammen. Podkasten er skapt for å gi engasjerte mennesker i Drammen og omegn en arena de kan snakke om sin passion. Å høre andre fortelle om sitt engasjement er noe av det beste hun vet.
Hanna Unelsrød

Hanna Unelsrød

Leder for rådgivning i EY Drammen.
Generativ AI – hvor står vi?
Etter en periode med mye oppmerksomhet rundt generativ AI, er det naturlig å spørre om teknologien lever opp til forventningene. Selv om de mest fantasifulle lovnadene ikke har materialisert seg, ser vi allerede betydelige muligheter og konkrete resultater hos internasjonale og norske virksomheter. Vi vil diskutere hvor langt man har kommet, hvilke utfordringer som fortsatt står i veien, og hva vi kan forvente av denne teknologien i årene som kommer.
Daniel Skryseth

Daniel Skryseth

Fullstack-utvikler i Bouvet Drammen
Nyttiggjøring av KI: Praktiske tilnærminger for ekte verdi

Daniel er for tiden involvert i et prosjekt som tar sikte på å utvikle et nytt, felles oppdragsverktøy for alle 110-sentralene i Norge.
Han har en mastergrad i informatikk og hans masteroppgave hadde som formål å undersøke korrelasjonen mellom teknisk gjeld (Technical Debt – TD) og hastigheten på programvareutvikling (DevOps) ved hjelp av klassifikasjonsmodeller som ble bygget ved hjelp av maskinlæring og Natural Language Processing (NLP). Som anerkjennelse av de betydelige resultatene fra hans masteroppgave, bidro han til å skrive en forskningsartikkel om maskinlæring som ble publisert i IEEE og akseptert for presentasjon på ACM/IEEE 6th International Conference on Technical Debt i Melbourne, Australia i 2023.
Panelsamtale

Panelsamtale

Styrer vi algoritmene eller styrer algoritmene oss?
En samtale rundt etikk, kommunikasjon og påvirkning av kunstig intelligens
Samtale med:
Torbjørn Røe Isaksen, samfunnsredaktør E24
Morten Jacobsen, kreativ leder og partner Hekt
Samtalen ledes av Adnan Afzal

 Foto Torbjørn Røe Isaksen - Hallgeir Vågenes/VG
Guro Schou

Guro Schou

RPA (Robotic Process Automation) og kunstig intelligens er to kraftfulle teknologier som kan forbedre mange forretningsprosesser. I en løsning laget for Velico, sammenstiller RPA, data fra kreditt- og markedsverktøy med faktiske salgstall og gir et analyseverktøy som gir god innsikt og grunnlag for økt verdiskapning.

Guro er prosjektleder i Imara, gjennom sin rolle bistår hun kommunale og private bedrifter med intelligent automatisering gjennom bruk av RPA, Microsoft Power Platform og KI.
Drammen som tech-knutepunkt eller hovedstad?

Drammen som tech-knutepunkt eller hovedstad?

Innledning ved Egil André Jacobsen, Sopra Steria

Industri 4.0 ved Espen Henriksen-Polanscak, HTS Dynamics
Samtale – Drammen som tech-knutepunkt eller hovedstad?

Samtale – Drammen som tech-knutepunkt eller hovedstad?

I panelet har vi med oss:

Anders N. Dahlgren,  adm.dir i HTS Dynamics
Toril Lislien, Næringssjef Drammen kommune
Egil André Jacobsen, leder Drammenskontoret Sopra Steria
Espen Sandli, ansvarlig redaktør, Drammens Tidende
Siri Sortland,  SVP Kongsberg Maritime

Samtalen ledes av Dominic Akadimah, gründer og daglig leder Imara.