Bransjetreff for handel-, service- og serveringsbransjen

Bransjetreff for handel-, service- og serveringsbransjen
Onsdag 18 januar
08:00 - 11:30
Sted
DNB Bragernes torg 11 Drammen.
NB: 5 etg. Inngang på baksiden av DNB Bygget
(Fra Amtmand Bloms gate)
Pris
Gratis  
Påmelding
Påmeldingsfrist: 16. januar 2023

Bransjetreff for handel-, service- og serveringsbransjen

Usikre tider  hva nå?

Handel-, service- og serveringsbransjen står ovenfor store utfordringer. Hvordan skal vi ta vare på de ansatte? Hvordan ta vare på kundene? Hvordan utvikler markedet seg? Dette er bare noen av spørsmålene som diskuteres fra scenen når vi samles til en inspirerende dag for alle som jobber innen handel, service og servering.

Gode minglepauser står også på programmet. Velkommen til et faglig og sosialt bransjetreff – meld deg på nå!

Kaffe og enkel servering fra kl 08:00. Programmet starter kl 08.30.

Gratis | Påmelding nødvendig
Du møter:

Du møter:

Arnt Sæther, gledesspreder og foredragsholder

«Glede er god butikk»
Dagens arbeidsliv inneholder utfordrende personer, store arbeidsmengder og mange endringer. Hvordan kan du og dine ansatte finne Gleden midt oppe i alt dette, og hvordan er det mulig å bruke Gleden til å håndtere disse utfordringene? Hvordan kan du bruke glede til å få redusert sykefravær, - møtevirksomhet, og kostnader, samtidig med økt effektivitet, flere fornøyde kunder og mer tilfredse medarbeidere? 

Arnt Sæther — Happiator har arbeidet som foredragsholder siden 1994 både nasjonalt og internasjonalt. Han vier livet sitt til å være inspirator og spre glede. Happiators visjon er at fler og fler opplever glede og deler den med andre.

Ine Oftedahl, DNB

«Forbrukstrender og transaksjonsdata»
Ine Oftedahl har siden mars 2020 ledet DNBs arbeid med å analysere den direkte og indirekte effekten av covid-19 på bransjer, husholdninger og norsk næringsliv.
Oftedahl er for noen et kjent ansikt fra mediene, hvor hun gjennom koronapandemien jevnlig uttalte seg om DNB-kundene sine transaksjonsdata.

Bjørn H. Nygaard, Prognosesenteret

«Utviklingen i markedet»
Prognosesenteret har skreddersydd en statusrapport for NCSC om utviklingen i markedet og hva de tenker om årene som ligger foran oss. Hensyntatt siste tids hendelser med krig, økte priser og rentehevinger. Bjørn H. Nygaard, nordisk leder forbrukerinnsikt, leder oss gjennom rapportens viktigste punkter.

Bjørn har jobbet med mange av de største aktørene blant boligutviklere, kjøpesenter, kjeder og leverandører til handelsvirksomheter i Norden. Han har også jobbet med flere prosjekter for sentrumsutvikling i norske byer, med vekt på å utvikle handelstilbud til beste for innbyggerne og miljøet.

Beate Higley, Change

«Hvordan finne de rette. Hvordan beholde de»
Folk er forskjellige. Noen motiveres av å lede et team og å bygge lagånd, mens andre synes arbeidsdagen er mer gøyal når man jobber for personlige mål. Det er viktig for Change å kunne tilby gode karrieremuligheter for begge disse typene. Change har utviklet en detaljert plan for hvordan de skal dyrke talentene som jobber der, enten det er butikksjefer eller salgspersonale. For butikksjefene betyr dette jevnlig faglig oppfølging, kursing og coaching – og kanskje mest unikt: Muligheten til å få deler av din butikks overskudd, men uten å måtte investere. Country Manager i Change, Beate Higley, forteller.

Anneli Brodin, RetailX

«Hvilke forventninger har kundene og hva påvirker deres opplevelse i butikk.»
Anneli har over 20 års erfaring innenfor retail. Hun er partner i RetailX ansvarlig for salg og marked og jobber som rådgiver.
Hun trener både butikkledere og medarbeidere innen salg og service, og reiser Skandinavia rundt for å bistå med økt kundeinnsikt og resultatforbedring.


 

Rakel Korsgården, Aqua Femme

«Hvordan ta vare på kunden»

Konferansier:
Tomas Oberg

Tomas har bred erfaring innen varehandel og servering. Som senterleder på to av regionens kjøpesentre, som Turistsjef på Hadeland Glassverk, som Destinasjonsjef på Aker Brygge, som Kjedeleder innen retail og velvære og som Trade Markering ansvarlig i Freia. Han har også vært kundekontakt ovenfor flere dagligvarekjeder når han jobbet i Freia. Nå jobber han som strategisk rådgiver i reklamebyrået Los & Co Drammen med blant annet flere kunder innen handels- og destinasjonsbransjen. Tomas er gjennom byrået ansvarlig for Norsk Kjøpesenterforening i Norge og deres eventer rundt om i landet.