Bærekraftkonferansen 2021

Onsdag 29 september
09:00 - 14:30
Sted
Drammens teater Pris
Medlemspris 1 590,00
Ordinær pris 2 190,00
Prisene er eks mva. Lunsj inkludert. Avbestilling etter 22. sep 2021 må betales i sin helhet. Er du under 35 år tilbyr vi deg deltagelse for halv pris. Benytt kommentarfeltet.
Påmelding
Påmeldingsfrist: 28. september 2021
Bærekraftkonferansen 2021
Hvordan kan næringslivet og samfunnet ta seg til neste nivå? Hvordan kan norsk teknologi og kompetanse bli en større del av eksportindustrien?
Dette er spørsmål som vi håper konferansen skal bidra til å svare ut – iført innovasjons- og bærekraftbriller – med en rekke spennende foredragsholdere.
Innslipp og registrering fra kl 08:00. Frukt og kaffe i foajeen.

09:00 | Velkommen v/årets konferansier - Yrja Oftedahl
I 2020 var Yrja programleder for noen av de største hackathon arrangementene i verden - hun samarbeidet blant annet tett med Europa Kommisjonen sitt EUvsVirus hvor det var 20.000 deltagere fra hele verden, som samarbeidet for å finne løsninger på korona-krisen. Yrja har bakgrunn som gründer og som community builder både fra Norge og internasjonalt. Hun har også vært å se som finalist i 71 grader nord.
09:05 | Innovasjon på godt og vondt: Refleksjoner om bærekraft og etikk som er mer enn bare vakre ord
Innovasjon innebærer alltid en risiko, også etisk sett. Hvordan kan vi sikre oss at vi er innovative og nytenkende på en måte som er bærekraftig og etisk bevisst?
.jpg)

09:35 | Industrielle muligheter i det grønne skiftet
Det trengs derfor en mer offensiv politikk for bygging av industri som også innfrir ambisiøse klimamål. Dette tilsier at klima og næring ses i sammenheng framover.
Sindre Kvil er utdannet historiker og jobber på samfunnspolitisk avdeling i Fellesforbundet. Her jobber han med nærings-, energi-, og klimapolitikk.
Bakgrunn fra næringspolitisk avdeling i LO og ulike stillinger i Arbeiderpartiet.
09:50 | Nå øker tempo i den grønne omstillingen!
Hva setter agendaen for den grønne omstillingen, hva betyr bærekraft og klima for selskapers strategiske veivalg og ikke-finansielle rapportering, hvor står næringslivet i dag?


10:10 | Thorium er den nye oljen - eller...?
Verden MÅ ha energi, og skal vi skaffe nok energi samt ta hensyn til klimakrisen kommer vi ikke unna kjernekraft. Norge er en energinasjon, og i tillegg til olje, vann og vind har vi en av verdens største reserver av grunnstoffet thorium – et svakt radioaktivt metall som kan brukes som brensel i kjernekraftverk. Spørsmålet som melder seg, er da: Er thorium – next level i kjernekraftindustrien – Norges «nye olje»?
10:45 | Pause
11:10 | Norsk industri i omstilling
HTS Dynamics leverer kritiske mekaniske komponenter til undervannsteknologinæringen, og har gjennom flere tiår satt Drammen på det internasjonale kartet med leveranser til den globale olje & gassindustrien. Nå ønsker de å fortelle sin historie om hvordan det grønne skiftet og økt fokus på bærekraft påvirker dem og norsk industri i fremtiden.
.jpg)

11:30 | Er bærekraft viktig for kapitalinngang?
De fleste tenker på miljøkonsekvenser, dårlige arbeidsforhold og hvitvasking når vi snakker om bærekraft. Det er også riktig, men har du tenkt på at hvordan nettopp din bedrift håndterer bærekraft kan ha konsekvenser for tilgang og prisen på kapital?
I dialog fra scenen skal de sammen gi deltakerne gode råd for å håndtere nye og fremtidige krav innen bærekraft.
11:50 | Kraft og kompetanse til bærekraftig utvikling
Fornybar energiproduksjon og elektrifisering er helt avgjørende for å lykkes med å nå klimamålene, og få til grønn bærekraftig verdiskaping. Men hvordan kan fornybarbransjen med sin kraft og kompetanse lykkes med å bli en aktiv pådriver og tilrettelegger for næringslivet i den grønne samfunnsutviklingen.

12:05 | Lunsjpause

13:00 | Slutt å snakke om innovasjon!
Marianne Knutsen er planner og bærekraftsrådgiver i marketingbyrået Los & Co. Hun har jobbet med reklame og merkevarebygging i 15 år, med bakgrunn som tekstforfatter og kreatør/kreativ leder. Hun har videreutdannet seg innenfor bærekraft som konkurransefortrinn og det siste året jobbet har hun jobbet med utvikling av bærekraftige produkter/tjenester. Marianne har i dag en rolle som planner i byrået.
13:20 | Portalen – Kronen på verket
Morten Gregertsen er sivilingeniør innen bygg- og miljøteknikk fra NTNU og har siden 2004 jobbet med prosjektledelse av ulike byggeprosjekter i aksen Oslo- Drammen. Han var blant annet prosjektleder for det første Breeam Excellent kontorbygget i Norge. I 2018 ble han ansatt som prosjektsjef i Union Eiendomsutvikling.


13:35 | Er biokullet det neste gullet vi skal leve av?
Svaret er ja. For med biokull kan vi redusere klimagassutslipp, erstatte mineralsk kull, forbedre jordhelse og samtidig håndtere avfall effektivt. Ved hjelp av pyrolyse og et bredt samarbeid på tvers av fagfelt kan disse sorte, porøse kullklumpene løfte bærekraft til et nytt nivå.
13:50 | Industri og miljø gjennom tre generasjoner
OSO har gjennom 60 år jobbet for å forene menneske, miljø og industri. Europas mest energieffektive beredere produseres i Norge, med ekstrem levetid og minimal ressursbruk. Hvordan ble OSO perfekt posisjonert for elektrifiseringen av Europa?

14:10 | Panelsamtale








