Arbeidsmarkedet – akkurat nå!

Arbeidsmarkedet – akkurat nå!
Onsdag 08 juni
11:30 - 13:45
Sted
Konferanseteltet, Bragernes Torg
Pris
Medlemspris 390,00
Ordinær pris 690,00
Priser fra 390,- til 1990,-. Alle priser eks mva. Velg mellom de ulike arrangementene/pakkene i påmeldingsskjemaet.
Påmelding
Påmeldingsfrist: 08. juni 2022

Arbeidsmarkedet – akkurat nå!

Bedrifter sliter med å rekruttere. Samtidig er mange unge arbeidsledige. Hvordan kan vi skape bedre balanse?
Utdanningsinstitusjonene utfordres på direkten til å møte næringslivets behov og politikerne må svare for hvilke løsninger de har på arbeidsmarkedets utfordringer.

Hør stortingsrepresentant/tidligere statsminister Erna Solberg, rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Petter Aasen, og politisk seniorrådgiver NHO Viken Oslo, Lars Viko Gaupset, snakke om hva som preger arbeidsmarkedet og hvordan vi i samarbeid kan løse utfordringene.I tre sceneskift med KOMPETANSE som fellesnevner presenterer vi situasjonen på arbeidsmarkedet i drammensregionen akkurat nå:

Det er ledige jobber i massevis, spesielt i helsesektoren
Flere bransjer «skriker» etter arbeidskraft, spesielt helsesektoren. Hvorfor utdanner vi ikke flere? Hvordan kan vi gi arbeidsledige den kompetansen de trenger for å gå inn i disse jobbene?

Deltakerne på INNSIKT får møte «menn i helse», menn som ved hjelp av egen motivasjon og andres støtte skaffet seg den nødvendige kompetansen for å gå inn som fullverdige medarbeidere i helsevesenet.
I panelet sitter kommunalsjef for helse i Drammen kommune, Sudhir Sharma, nasjonal koordinator for Menn i Helse i KS, Hanne Mensner Lerstang, dekan på fakultet for helse- og sosialvitenskap ved Universitet i Sørøst-Norge, Pia Cecilie Bing-Jonsson.

Ung og ledig – en farlig kombinasjon
For mange unge går fra (ikke fullført) skole til ledighet – og blir der.  På kompetansescenen stiller vi spørsmålet: Hvordan spiller vi sammen for å få de unge ledige ut i jobb?

Deltakerne på INNSIKT får møte Eirik som nå er i full jobb etter flere år som ledig. Han forteller om hva jobben betyr for ham.
I panelet sitter Snorre Opsahl, markedsleder NAV Drammen, Ingebjørg Mæland som er virksomhetsleder for Ung Invest, Eva Carine Dahl
som er metodeveileder for IPS i Kirkens Bymisjon og HR-leder Hilde Glenne i WK Entreprenør.

De mottar tre jobbtilbud i uka og lar seg friste kun av de beste

Bedrifter i vekst kjemper en kamp om de mest kompetente. Regionens bedrifter forsøker å lokke de beste til jobb i Drammen fremfor å friste pendlertilværelsen i Oslo. Hvordan skal regionens bedrifter få tak i de mest attraktive?

Deltakerne på INNSIKT får møte en av de unge som «mottar tre jobbtilbud» i uka og som forteller hva som er viktig når de unge og attraktive skal velge arbeidsgiver og -sted.
I panelet sitter rektor ved USN, Petter Aasen, daglig leder for Sopra Sterias kontor i Drammen, Egil-André Jacobsen og administrerende direktør i advokatfirmaet Svensson Nøkleby, Terje Gundersen.

Du møter også næringslivledere og gode representanter fra ulike yrker. 

Se hele programmet for Innsikt 2022 her

Erna Solberg, partileder Høyre og stortingsrepresentant 

Gjermund Løyning, regiondirektør i NHO Viken Oslo

Petter Aasen, rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN)

Joachim Reiersøl, NAV Drammen

Joachim er avdelingsleder for Ungdomsteamet til NAV Drammen. Han har tidligere erfaring som kommunikasjonsrådgiver fra byrå og markedskontakt i NAV med ustrakt kontakt med arbeidsmarkedet i nedre del av Buskerud.

Som leder er han brennende opptatt av at avdelingen skal finne gode matcher mellom arbeidssøker, skape vinn-vinn situasjoner! I panelet er han opptatt av tall og statistikk som underbygger viktigheten av samarbeid mellom NAV, næringsliv og utdanningsinstitusjoner for å gi mennesker muligheter.

 

Sudhir Sharma, Kommunalsjef hjemmetjenester og institusjon Drammen kommune
 

Hans Arne Odde, ordstyrer

Vil du ha med deg flere spennende konferanser under Innsikt 2022?