Horten Tech Talks

Fredag 20. oktober
09:00 - 14:00
Sted
Thon Hotell Horten
Pris
Gratis
Påmelding
Påmeldingsfrist: 18.10.2023
Meld meg på

Horten Tech Talks

 La deg inspirere på den store konferansedagen, ideell for nettverksbygging, kunnskapsdeling og inspirasjon.

Velkommen til Horten Tech Talk, årets konferanse med kompetanse som tema!


Vi setter Kompetanse på agendaen!
10:00

Velkommen til Horten Tech Talks & en utenomjordisk happening!

Bli med på en utenomjordisk happening
Teknologibyen Horten trenger dyktige tech-folk til å løse noen av de store utfordringene i verden. Horten setter derfor i gang jakten på intelligent liv med en utenomjordisk happening. Dette vil du ikke gå glipp av! 
Gjest: Pål Brekke, romforsker, foredragsholder og fagsjef ved Norsk Romsenter. 
10:30 - 10:50

Adm. direktør Abelia / Øystein Søreide 

Lykkes vi med omstillingen av Norge?

Norge, og resten av verden, må gjennom det grønne skiftet. Men, Norge har en dobbelt utfordring: Vi skal både avvende oss med bruken av fossile brennstoff, samtidig som vi må skape nye inntektskilder når varene vi har eksportert i femti år blir langt mindre etterspurt.
Abelia har for åttende året på rad målt hvordan det faktisk går med denne nødvendige omstillingen av Norge, sammelignet med våre viktigste konkurrenter.
10:50 - 11:10

Kjønnsskjevhet i teknologi. Er kjønn kompetanse?

Christine Maria Ødegård, Ecom targeted communication specialist og Caroline Carho, senior rådgiver og virksomhetsutvikler
11:10 - 11:30

Industrimaster, en smart modell for rekruttering av ingeniører

Vivil Hunding Strømme jobber med USNs arbeidslivsintegrerte utdanningstilbud på fakultetet for teknologi. Ingeniører med bachelor fra USN innen data, elektro, elektronikk, maskin, kjemi eller maskin er ettertraktet i arbeidsmarkedet, men stadig flere av dem ønsker en mastergrad, gjerne som videreutdanningstilbud i kombinasjon med lønnet arbeid. Zimmer & Peacok er partner med universitetet om utdanningstilbudet Industrimaster, et tilbud som fører næringsliv og akademia sammen og gir vinn-vinn for alle parter. I samtalen vil Vivil spørre student Vanessa Skrede og CEO Even Zimmer om deres erfaringer fra samarbeidet og åpne for dialog med publikum om utvikling av relevante studietilbud. 
11:30 - 12:30

Lunsj & Mingling

12:30 - 12:50

Fremtidens kompetanse — hva er det og hvorfor er det så viktig og utrolig virksomt?

GetAcademy / Eskil Dombås
12:50 - 13:10

Mingling

13:10 - 13:45

Paneldebatt - Hvordan motivere yngre inn i teknologi?

13:45 - 14:00

Avslutning 

Velkommen til Horten Tech Talks & en utenomjordisk happening!
Torun Degnes

Torun Degnes

Konfansier
Torun er en erfaren konsulent og leder i design- og innovasjonsledelse. Hun har over 25 års erfaring fra norsk og svensk næringsliv. De seneste årene har hun spesialisert seg i ledelse av klyngesamarbeid og innovasjonsprosjekter innen teknologi, digitalisering og bærekraftige autonome mobilitetssystemer, dette som tidligere leder av SAMS Norway, og nå som konsulent og prosjektleder. Torun har hatt diverse strategiske og operative lederroller, innehatt flere styreverv og er i dag styremedlem ved USN. Hun studerer for tiden for en Executive Master i Systems Oriented Design ved AHO og er kjent for sin lidenskap for å integrere design, teknologi og ledelse for å fremme innovasjon og bærekraft.

 
Øystein Søreide 

Øystein Søreide 

Adm. direktør Abelia
Øystein Eriksen Søreide kom fra stillingen som bydelsdirektør i bydel Grorud da han ble ansatt som administrerende direktør i Abelia i oktober 2019.
Han var i årene 2013-2015 byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo.
Han har tidligere vært markedssjef i CARE Norge, SOS barnebyer og UNICEF, markedssjef og salgssjef for Europa, Afrika og Midtøsten i O. Mustad og Søn, og sjefsekretær i Oslo Høyre. 

Eriksen Søreide er utdannet Sivilmarkedsfører fra Norges Markedshøyskole og BI.
Christine Maria Ødegård og Caroline Carho

Christine Maria Ødegård og Caroline Carho

Ecom targeted communication specialist og senior rådgiver og virksomhetsutvikler
Kommer fra USN
Vivil Hunding Strømme

Vivil Hunding Strømme

Seniorrådgiver Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag Adm, Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
USN ansatte Vivil Hunding Strømme som rådgiver i januar 2022 for å videreutvikle USNs arbeidslivsintegrerte utdanningstilbud på fakultetet for teknologi. Ingeniører med bachelor fra USN innen data, elektro, elektronikk, maskin, kjemi eller maskin er ettertraktet i arbeidsmarkedet, men stadig flere av dem ønsker en mastergrad, gjerne som videreutdanningstilbud i kombinasjon med lønnet arbeid. Ingeniørpraksis, Næringsbachelor og Industrimaster er ulike utdanningstilbud som fører næringsliv og akademia sammen og gir vinn-vinn for alle parter. I panelet vil Vivil ha med seg studenter og arbeidsgivere som forteller om sine erfaringer fra det gode samarbeidet og åpner gjerne for dialog med publikum om utvikling av studietilbud. 

Eskil Dombås

Daglig leder ved GetAcademy
Eskil Domben har et drivende engasjement rundt framtidens kompetanser 21st century skills, også kalt "key competence". Sammen med Geir Sollid og Terje Kolderup har han utviklet GET Academy, en utdanning som kun fokuserer på 21st century skills og it-utvikling. Den er sterkt ferdighetsbasert.
GETs kompetansegrunnlag — det det læres bort i — er utviklet i tett samarbeid med våre samarbeidsbedrifter, store og mindre aktører innenfor it-utvikling.
Komboen av 21st og it-utvikling gjør at våre studenter skårer svært godt svært raskt og over 90% av de som gjennomfører løpet  GET-IT får jobb som it-utviklere. 
Arne Johan Husebø Hestnes

Arne Johan Husebø Hestnes

Director Digital Technology – Kongsberg Discovery
With a background from telecom, military and finance cloud systems, Arne is currently working with Kongsberg on digital systems connected to ocean sensors and robotics, including autonomy and AI. Arne is a master of technology from NTNU within the field of Machine Learning.
Tonje Olderskog

Tonje Olderskog

Seniorrådgiver, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering
Nasjonalt senter for realfagsrekruttering (NSR) skal bidra til økt rekruttering til STEM-utdanningene (Science, Technology, Engineering, Mathematics) i Norge for å sikre et konkurransedyktig, bærekraftig og likestilt samfunn. Senteret ble opprettet av Kunnskapsdepartementet i for å koordinere og lede rekrutteringen til realfag og teknologi i Norge. En prioritert oppgave for NSR er å legge til rette for at elever i grunnskole og videregående opplæring får mer kunnskap om jobb – og utdanningsmuligheter innenfor realfag og teknologi. Tonje Olderskog er ansvarlig for senterets bedriftssamarbeid og prosjektleder for NSRs nye satsing, STEM arbeidsliv – plattform for samarbeid mellom skole og arbeidsliv. Tonje har en mastergrad i sosiologi fra NTNU og er sertifisert i prosjektledelse. Hun er en erfaren prosjektleder med lang fartstid fra UH-sektoren og har jobbet mye med strategisk utvikling, nettverksbygging, markedsføring og kommunikasjon. Tonje har også bred internasjonal erfaring og god kjennskap til nasjonalt og internasjonalt arbeids- og næringsliv.
Hovedsponsorer
Deltakere
Alexandra Ezhno AS
Allegro Kommunikasjon AS
Joanna Carr
Anita Marie Myklebust
Steinar Danielsen
Arbeids- og Velferdsetaten (NAV HORTEN)
Wanja Kyle
Canon Business Center Vestfold Telemark AS
Duplo Media AS
Bengt Berglund
Horten Kommune
Karl Jørgen Tofte
Rikke Thronstad
Jobbintro AS
Bjørn Christian Aarum
Kobben AS
Siri Wisløff
Mova AS
Vigdis No`omi Halvorsen
Universitetet I Sørøst-norge
Mette Varegg
Vestfold og Telemark Fylkeskommune, Horten Videregående Skole
Irene Tombre
Zimmer & Peacock AS
Vanessa Skrede
Grand Hotel Åsgårdstrand
Merete Handeland
SE-MONT AS
Børre Jul-Larsen
Lenovo
Rune Eriksen
Rafiq *Belqaid
Jennie-Lovise Bjerke
Inger Jonsrud
Nica Darrox