Næringslivsdagen i Kirkenes

Torsdag 27. oktober
11:00 - 23:00
Sted
Ofelas arena
Pris
Pris 950,00
Påmelding
Påmeldingsfrist: 25.10.2022
Registreringsfrist er utløpt

Næringslivsdagen i Kirkenes

Velkommen til næringslivsdagen i Kirkenes

Næringslivsdagen i Kirkenes skal være et lavterskel tilbud til alle som bryr seg om næringslivet. Under næringslivsdagen blir næringslivsprisen delt ut av Sparebank 1 Nord-Norge, og serviceprisen av Sør-Varanger kommune. 

Tema for programmet i 2022 er: "Tar vi mulighetene, eller snakker vi bare om dem?".Hvorfor er ikke Sør-Varanger kommune en stormakt innen fornybar energi, nye grønne næringer og sjømat? Hva må konkret gjøres av oss som bor i Sør-Varanger for å få flere ben å stå på? Sier vi for mye nei, er vi for dårlig til å tiltrekke oss kapital? Hva er årsaken? Hva har kommunene som lykkes gjort? Hva har lokalt næringsliv selv gjort?

Hvordan skal vi forholde oss til et paradigmeskifte i sikkerhetspolitikken? Hvordan vil vi påvirkes av at Finland og Sverige blir NATO-medlemmer? Er vi helt ferdig med Russland? Og hva er Russland i dag og i fremtiden?


Det vil være bankettmiddag på kvelden hvor næringslivsprisen og serviceprisen blir delt ut. Det blir underholdning på høyt nivå!

Næringslivsdagen i Kirkenes er et samarbeid mellom Sparebank 1 Nord-Norge, Dagbladet Finnmarken, Sør-Varanger kommune og Kirkenes næringsforening.
 
Program
11:00 - 12:00

Registrering og lunsj

Lunsj servert av Ribago Ritz. Kom tid
12:00 - 12:10

Velkommen ved Magnus Mæland

Magnus Mæland er daglig leder for Kirkenes Næringsforening
12:10 - 12:20

Hilsningstale Sør-Varanger kommune

Sør-Varanger kommune er en av stifterne av Næringslivsdagen i Kirkenes.
12:20 - 12:45

Industritoget i Nord-Norge - Daglig leder for Narvikregionen Næringsforening, Svein Erik Kristiansen


Hvorfor er Narvik flaggskipet til Aker Horizon hvor de selv snakker om investeringer på 50 milliarder? Hvordan kom dette til? Hvordan har kommunen lagt til rette og hvordan blir lokalt næringsliv inkludert?
12:45 - 13:00

Sparebank1 Nord-Norge ved Ulf Tore Isaksen

Sparebank1 Nord-Norge er en av stifterne av næringslivsdagen i Kirkenes.
13:00 - 13:25

Norges mest attraktive kommune - Enhetsleder for plan- og byggesaksenheten i Harstad kommune, Jan-Inge LaksåHarstad kommune kom på pallplassen i kåringen av Norges mest attraktive kommune i 2022. Hvordan klarte de det? I Begrunnelsen fra juryen ble det pekt på ambisjonene om å være en kulturby, at man hadde lyktes med å legge tungtrafikk utenfor sentrum og utviklet havnefronten. Hvilke politiske vedtak gjorde de? Hvordan jobbet byråkratiet og politikken sammen?
13:25 - 13:30

Vakrere by? Det private initativ

Solveig Steinmo har sammen med gode krefter som ildsjelen Hilde Wara stått i spissen for opprustningen av Kirkenes sentrum. Sentralt i dette arbeidet har vært etableringen av "kongekrabben" på stortorget.

Det private initiativet er drivkraften i byutviklingen.
13:30 - 14:00

Sikkerhetspolitikk påvirker Kirkenes - Daglig leder for UTSYN- Forum for utenriks- og sikkerhetspolitikk, Hedda Langemyr

Benstrekk!
14:00 - 14:30

Pausemat

Benstrekk!
14:30 - 15:00

Bygge uten strøm? - Utviklingsdirektør Varanger Kraft, Guro BrandshaugEuropa er i en energikrise, og det er ingen ledig strømkapasitet igjen i Finnmark. Det er manglende forsyningslinjer og store oljefelt skal elektrifiseres i kampen mot klimakrisen. Det står rett og slett stille. Vi trenger mer kraft, men hva betyr egentlig det? Hvor skal vi hente energien vi trenger for å kunne ta del i det grønne skiftet og skape nye spennende arbeidsplasser?
15:00 - 15:30

Innovasjon, kompetanse og unge folk - Prosjektleder Sør-Varanger Utvikling, Maja KruseSør-Varanger kommune kan bli et senter for innovasjon og entreprenørskap hvis man legger til rette for det. ICE Innovasjonsfestival samler startups, investorer, partnere og media til en festival hvor man kan delta i forskjellige løp som ICE Arctic Innovation Challenge, Arctic Startup, Experience the Arctic, ArcTech - The next big thing og Creativ North.
Målet med innovasjonsfestivalen er å bringe sammen smarte mennesker som tar utfordringen og er med å skaper løsninger i Kirkenes.
 
Er Kirkenes og Finnmark for langt unna for å skape morgendagens løsninger? Er det for kaldt? For mørkt? Eller må vi endre måten vi tenker på?
18:00 - 19:30

Vorspiele!

Dørene til vorspiele åpner 18.00 på Ofelas. Kom og nyt god drikke sammen med gode mennesker i vårt lokalsamfunn.
19:30 - 21:30

Bankettmiddag med utdeling av næringslivsprisen og serviceprisen

Den ærverdige næringslivsprisen og serviceprisen deles ut under bankettmiddagen i Kirkenes. Du får servert 3-retters middag og god underholdning!
Samarbeidspartnere