123-bærekraft: Enkel og kort kursserie med konkrete råd og verktøy

123-bærekraft: Enkel og kort kursserie med konkrete råd og verktøy
Torsdag 28. april
08:30 - 10:30
Sted
Dronningens gate 2
Pris
Hele kursserien (3 kurs) 1 950 kr
Dette kurset 890 kr
priser er eks. mva.
Påmelding
Påmeldingsfrist: 27.04.2022
Påmeldingsfristen er utløpt

123-bærekraft: Enkel og kort kursserie med konkrete råd og verktøy

Næringsforeningen inviterer til 123 Bærekraft: En kort kursserie på 3 samlinger for bedrifter som ønsker å få en god start på bærekraftarbeidet i egen bedrift.

Ønsker du å få konkrete tips og verktøy til hvordan din bedrift kan jobbe smart med bærekraft? Eller har du nettopp blitt utpekt som bærekraftansvarlig i bedriften du jobber i, uten å vite hvor du starter arbeidet? 

Da kan dette kurset være noe for deg.
Næringsforeningens ressursgruppe Grønn omstilling har satt sammen en kort og enkel kursserie som er ment for små og mellomstore bedrifter som ønsker hjelp til å komme i gang med bærekraftarbeidet. 
 

Gjennom tre korte samlinger, bestående av tre 2-timers samlinger i april, mai og juni skal du få innsikt i hvorfor bærekraftsarbeid er viktig for alle bedrifter, hvordan du kan sette konkrete KPI-er og måle effekten av bærekraftarbeidet over tid, samt få inspirasjon og tips fra andre virksomheter. Samlingene kan tas enkeltvis, men vi anbefaler å ta alle tre. 

Program:

SAMLING 1, 28. april: HJELP, VI SKAL JOBBE MED BÆREKRAFT!

Torsdag morgen, fra kl. 08:30-10:30, frokost

Første samling har mål om å gjøre deltakerne klar over bærekraftsutfordringene, hvorfor dette har innvirkning på bedriftens fremtid og hvilke muligheter som ligger i grønn omstilling.
  • Innledning om kurset og hva vi ønsker å oppnå, v/Kim Øvland og Ingrid Michalsen, fra ressursgruppen Grønn omstilling i Næringsforeningen: Hva handler bærekraft egentlig om? Hvorfor «maser» vi om dette? Hvorfor må vi tenke nytt? Hva er næringslivets ansvar for å løse klimakrisen?
  • Innledning av Sparebanken Sør, ved Eva Kvelland, direktør for marked og kommunikasjon og Kjell-Tore Omland, regionbanksjef bedriftsmarked i Kristiansand: Incentiver og krav knyttet til bærekraft. Hva har vi i vente, hvordan treffer dette bedriftene? 
  • Foredrag ved næringslivsleder Espen Karlsen, administerende direktør i Jernia: Om å begynne med seg selv og ta bærekraftig strategi ut i praktisk endring i bedriften – Det å tjene penger på en stadig mer bærekraftig måte er en stegvis reise. 
     
SAMLING 2, 19. mai: MÅL MED MENING
Tirsdag morgen, fra kl. 08:30-10:30, frokost

Den grønne pulsklokka: Få å forbedre prestasjoner må du vite hvor du står og hvor du skal. Trening gir resultater, men målrettet trening skaper vinnere.  Å lykkes med lønnsom bærekraft handler om å sette seg mål med mening og jobbe smart med tiltak og forbedringer. 

Innledning og øvelse ved Linn Grøtberg:
Trinn 1: Hva gjør vi i dag, trinn 2: Hvor har vi størst miljøimpact? Trinn 3: Hvilke mål skal vi sette oss? Og hvordan skal vi nå målene? En steg for steg metodikk med hjelp av nytt verktøy fra Miljøfyrtårn.

To bedrifter innleder om: Slik satte vi oss mål i vår virksomhet og slik nådde vi dem: 
  • Maarten V. Der Eynden, strategisk rådgiver i Nye Veier: Nye Veiers arbeid med målstyring på bærekraftsfeltet
  • Merete Jøranson, prosjektleder Strømmes reklame: Hvordan skape gode bærekraftige relasjoner
     
SAMLING 3, 14. juni : BUSINESS AV BÆREKRAFT
Tirsdag morgen, fra kl. 08:30-10:30, frokost

Her får du innsikt i forretningsutvikling og hvordan jobbe for lønnsomme forretningsmodeller ut ifra et bærekraftsperspektiv. Kan bedriften tjene penger på en grønnere og mer bærekraftig måte i fremtiden?
  • Hva er en grønn forretningsmodell- og hvordan lykkes med å implementere den? Innledning ved Terje Berntsen, doktorgradsstipendiat ved UiA.
To bedrifter forteller om sin erfaring med å bygge bærekraftige forretningsmodeller:
  • Kvadraturforeningen, ved prosjektleder Rolf Øygarden sammen med en butikkinnehaver: Kvadraturen Klespant: Hvordan kan klær og konfeksjonsbransjen i Kvadraturen bli mer bærekraftige og lønnsomme ved å innføre sirkulær forretningsmodell
  • Asko Agder

Trykk her for mer informasjon om samling 2 og samling 3