Byutviklingskonferansen

Byutviklingskonferansen
Torsdag 08. september
14:00 - 18:30
Sted
STUP, Hotel Norge
Pris
Medlemspris 995 kr
Ordinær pris 1 295 kr
Priser er eks. mva.
Påmeldingsfristen er utløpt

Byutviklingskonferansen

«Byen – lyden av liv» 
 
Det er med stor glede vi nok en gang inviterer til byutviklingskonferansen i Kristiansand. Årets tema er «Byen – lyden av liv». Hva er det som egentlig gjør en by attraktiv, og hvorfor er byen viktig?  
 
De siste årene har det skjedd mye i Kristiansand. Flere store utbyggings- og transformasjonsprosjekter er ferdigstilt, det er flere pågående store prosjekt og enda en god del som ligger i støpeskjeen. Lagmannsholmen er det neste store området for utvikling i byen. 
 
Samtidig som viljen og interessen for å bygge og investere er stor, må byen fylles med innhold for at den skal være attraktiv. Både for innbyggere, næringsliv og investorer. 

Det er ikke «bare å bygge på» - bygg må fylles med innhold for at det det skal lønnsomt. 
 
På byutviklingskonferansen 8. september ønsker vi å utforske hva skjer om vi snur på rekkefølgen: Tenker innhold og behov før plan og bygg. Hva betyr det for hvordan vi tenker byutvikling framover? 
 
Vi har invitert en rekke spennende foredragsholdere og fagfolk som sammen med oss rette søkelys på hvorfor og ikke minst hvordan framtidsbyen Kristiansand blir «lyden av liv». 

Endelig program for konferansen er snart klart, her en smakebit på noe av det du kan få med deg: 

 
Ny urbanitet – unge voksnes krav til byen 

Paal Fure, CEO dentsu Norge og Nord Europa 
 
Fure har i mange år vært ansatt som en Norges fremste trendanalytikere og er en etterspurt tungvekter innen blant annet markedsstrategi og framtidsorientering. Fure er en ettertraktet foredragsholder, som blant annet i 2018 ble tildelt Mediaforums Hederspris. I 2021 ble Fure kåret til bransjens mest populære leder i «Bransjerapporten» av Teft.  
 
På Byutviklingskonferansen kommer Fure for å prate om hva som er den nye urbanitet og hvordan dette påvirker hvilke forventninger og krav unge voksne har til hva byen må levere på.    


"Hvor skal jeg bo?" 
Hvordan svarer en mellomstor norsk by som Kristiansand på unge voksnes premisser på valg av bosted? Roar Osmundsen samtaler med Eril Eliassen Weideman har skrevet en blodfersk  Masteroppgave med dette som tema.
 
 
Drammen før og nå
Helle-Stine Høvås, sentrumsleder Byen vår Drammen 
 
Få byer i Norge har i nyere tid gjennomgått så stor transformasjon som Drammen. Hva har transformasjonen betydd for bylivet i Drammen – og hvilke grep har vært viktigst? Sentrumsleder i Byen vår Drammen, Helle-Stine Høvås, deler deres erfaringer fra byutvikling i Drammen. 


Tallenes tale - hvilken verdiskapning gir "lyden av liv"?
Kyrre G. Knudsen, sjeføkonom Sparebank1 SR-Bank 

 
«24-timers byen» 
Gunnar Ridderström, 1.amenuensis ved institutt for by- og regionplanlegging på Norges miljø og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Ridderström er utdannet sivilarkitekt fra Arkitekthøyskolen i Oslo i 1991. I tillegg til å være 1. amanuensis ved Institutt for by- og regionplanlegging på NMBU jobber han også i avdeling for byutvikling i Norconsult. Han har mangeårig erfaring fra kommune, fylkeskommune, Statens vegvesen og private konsulentfirmaer og har jobbet med byplanlegging og byutvikling i ulike sammenhenger. Ridderström er opptatt av hva som må til for å fylle byen med innhold som skaper vekst og utvikling, der mennesker trives og det samskapes.
 

Byen som møteplass 
Maria Steinstø, byplanlegger 
Hva er det som skaper de gode møteplassene i en by, og hvorfor er disse møteplassene viktige med tanke på å tiltrekke seg attraktiv arbeidskraft? 

Steinstø har mastergrad i Urban Design fra Oxford. Hun har flere års erfaring som prosjektleder fra konsulentfirmaet WSP, hvor hun har jobbet med by- og stedsutvikling i små kommuner samt større byer som Kristiansand. Maria har også engasjert seg frivillig som styreleder i Agder Bolig- og byplanforening, i tillegg til andre fora. 

Maria brenner for at fysiske miljø skal tilrettelegge og være med å skape gode liv for brukerne. Hun liker å gi innsikt i faget, slik at andre skal forstå hvordan byer og steder rundt dem påvirker deres humør og liv. Steinstø jobber nå som selvstendig næringsdrivende, og jobber blant annet med å formidle faget «urban design».


Case: Trekanttomten i Oslo  
Jorun Grøntveit, direktør næring- og utvikling i Ferd Eiendom 
Tone-Lise Vilje, Head of Brand Ferd Eiendom 

Ferd Eiendom sikret seg 2020 det som av mange regnes som en av landets mest attraktive næringstomter. Hvordan få til en utvikling som både er lønnsom og som bidrar positivt til byens innbyggere? 


Bypraten «Byen – lyden av liv»
Ledes av Isabell-Louise Aabel, GCE Node  
- Jarle Kvanvig, daglig leder Sørf 
- Kirsti Mathiesen Hjemdahl, daglig leder Cultiva
- Mathias Bernander, ordførerkandidat Høyre  
- Adriana Ruiz, 2.kandidat AP
Ronny Greipsland, head of customer care Global Connect 
- Jon Bjørgum, Christiansholm Eiendom 

 
Lagmannsholmen – mulighetenes bydel i byen  
Vedtatte planer, politiske diskusjoner om havneflytting og containere, ByLab´er, meninger om arkitektur og innhold. Det er ingen tvil om at Lagmannsholmen skaper engasjement i byen.

Byutviklingsdirektør Ragnar Evensen og plan- og bygningssjef Venke Moe til å gi oss en status på Lagmansholmen. I tillegg har vi invitert et knippe spennende aktører fra inn- og utland til å gi oss sine perspektiv og erfaringer på utvikling av et område hvor «lyden av liv» setter føringer for plan og utforming. 

Konferansen arrangeres i samarbeid mellom:

 
Næringsforeningen
Kvadraturen Gårdeierforening & Kvadraturforeningen
Sparebank1 SR-Bank 
 
Meld deg på i dag.

Vi deler snart flere detaljer – bare å glede seg!