Temamøte: Samarbeid på boligfeltet, et element i fremtidig lokal bærekraft?

Temamøte: Samarbeid på boligfeltet, et element i fremtidig lokal bærekraft?
Tirsdag 19. mars
12:30 - 15:00
Sted
Langgata 47, Holmestrand
Pris
Gratis
Påmelding
Påmeldingsfrist: 18.03.2024
Påmeldingsfristen er utløpt

Temamøte: Samarbeid på boligfeltet, et element i fremtidig lokal bærekraft?

Den 19. mars arrangeres det et temamøte sammen med Holmestrand kommune om hvordan samarbeid mellom kommune og næringsliv kan bli et viktig element i å sikre Holmestrandsamfunnet en fremtidig bærekraftig boligutvikling.

Med utgangspunkt i utfordringsbilder, status og tilgjengelige virkemidler skal konkrete løsninger utformes og varige strukturer for samproduksjon lokalt skisseres. Resultater vil inngå i Boligpolitisk temaplan 2024-2027 som skal behandles politisk i juni 2024.


Sted: Langgata 47
Tid: 12.30-15.00
Lunch: Vi serverer en enkel lunsj kl 12.30


Boligpolitisk temaplan 2024-2027 vil bestå av et kunnskapsgrunnlag, forslag til prinsipper og politikk på boligfeltet de kommende årene, en boligsosial handlingsplan og en gevinstrealiseringsplan tilknyttet digitaliseringsprosjektet. Overordnet mål for temamøte er å operasjonalisere føringer i Kommuneplanens samfunnsdel til konkret aktivitet der bygg, bolig og tjenester samvirker til økt livskvalitet for innbyggerne, et bærekraftig og mer aldersvennlig lokalsamfunn.

Deltar fra kommunen:
- Ordfører Alf Johan Svele
- Nøkkelpersoner/representanter fra ulike relevante fagretninger
- Prosjektleder BP temaplan Solfrid N. Stølen
- Foredragsholder Inger Christensen


Litt bakgrunn:
Ny Lov om kommunenes ansvar på det boligsosiale feltet representerer en boligpolitikk i markant utvikling med stadige nye føringer. Bare i 2023 er det meldt inn og/eller behandlet fem Stortingsmeldinger med føringer for boligsosialt arbeid i kommunene: Det er varslet en ytterligere melding til Stortinget om «helhetlig boligpolitikk» våren 2024 (s. 13 i Meld. St. 27 (2022 – 2023)). Med nasjonal boligpolitikk og føringer for boligsosialt arbeid følger det et betydelig omfang av virkemidler som forvaltes av Husbanken, og kan benyttes av kommuner etter søknader/vurderinger. Flere virkemidler er imidlertid under endring og representerer usikkerhet og lovendringer kommunen må forholde seg til.