HEIA SENTRUM!

Mandag 04. mars
10:00 - 22:00
Sted
Oslo Handelsstands Forening, Karl Johans gt. 37, 0162 Oslo |
Pris
Medlemspris | 0 kr |
Ordinær pris | 750 kr |
Prisene er eks. mva. |
Påmelding
Påmeldingsfrist: | 26.02.2024 |
Vi starter ut med å se på utviklingen i noen av rammeforutsetningene for byliv og deretter dykker vi ned i gode eksempler på hvordan vi selv kan påvirke utviklingen. I tillegg til forberedte innlegg, vil det bli god anledning til å snakke sammen og dele andre tips & erfaringer – både i lunsjen, på befaringen og på en kveldssamling.
Dere kan selv velge om dere ønsker å delta på dagsamlingen fra 10:00-16:00 m/u lunsj, på kveldssamlingen 17:00-22:00 eller på begge. Dagsamlingen starter først kl. 10:00, slik at mange kan reise inn samme dag. Vi serverer også maten relativt tidlig på kveldssamlingen, slik at du eventuelt har anledning til å reise hjem samme kveld. Samlingen er åpen både for medlemmer og dere som ikke er medlemmer i NSU. Prisen til høyre (evt. under på mobilversjon) er for dagsamlingen. Prisene for lunsj og kveldssamlingen framkommer når du går videre i påmeldingen, men før du bekrefter. Kostnadene blir fakturert. Ved evt. avmelding fram til påmeldingsfristen refunderes 50%.
Hilsen styret og administrajonen i NSU
PROGRAM

10:00
Velkommen!
10:10
Handelsrapporten - den mest komplette analysen av norsk handel
Handel spiller en sentral rolle i å skape byliv og er et viktig måleparameter for å måle utviklingen i bysentrum, sammenholdt med øvrig handel. Vi kjente oss godt igjen i sitatet "Et bysentrum er mer enn handel, men veldig lite uten", da Stortingsmelding nr.9 om Handelsnæringen ble lagt fram. Med økt press på privatøkonomien knytter det seg spenning til utviklingen i vare-, service- og tjenestehandelen. For å få en god forståelse av rammevilkårene, får vi presentert Virkes Handelsrapport. Med ferske tall fra Virkes retaildatabase og aktuell statistikk, gir rapporten dybdekunnskap om hvordan norsk varehandel og markedene utvikler seg.
10:50
Bygulvet bak fasaden: børs eller katedral? Kuratering av første etasje i norsk by- og eiendomsutvikling,
Uansett utviklingen i handelen jobber vi alle med at våre by- og bygdesentrum skal få en best mulig utvikling. Hva kan vi selv gjøre? Hva virker? Dette får vi helt fersk innsikt i fra en nylig levert masteroppgave ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.
11:30
Lunsj
12:10
Nudging - atferdsendring i praksis
Vi peker som regel på fysiske virkemidler i byutviklingen og mange av svarene ligger naturligvis her. Men er det andre virkemidler som også kan påvirke utviklingen, men som vi i mindre grad har tatt i bruk? Nudging er betegnelsen på systemer for å endre folks individuelle valg gjennom små, gjennomtenkte virkemidler - men har enda ikke fått rotfeste i sentrumsarbeidet. For å lære mer om mulighetene som ligger her, får vi høre hvordan Nudgelab benytter atferdspsykologi til å kartlegger atferd, finne barrierer og motivasjon for ønsket atferd, og identifiserer bias som påvirker beslutninger. Gjennom funn iverksettes tiltak og ulike nudger for å oppnå atferdsendring.
12:40
Pedersgata Utvikling
En av studieområdene i masteroppgaven vi får høre om før lunsj, er Pedersgata i Stavanger. Pedersgata Utvikling kommer for å utdype hvordan de jobber med utviklingen av gateløpet fra det historiske sentrum i Stavanger til transformasjonsområdet i Stavanger Øst.
13:10
Oslobukta
Flere har latt seg imponere av utviklingen i området Oslobukta — midt i Bjørvika, både i programmering og markedsføring. Her får vi høre mer om strategiene som ligger bak, hvordan ‘reisen’ har vært, hva som har vært de største suksessene og de største utfordringene.
13:40
Bytur
15:00
Sentrum i det grønne skiftet
Siste timen bruker vi til å utveksle ideer og erfaringer før vi avrunder kl. 16:00. Før samlingen inviterer vi noen av deltagerne til å holde korte, forberedte innlegg - men meld også ifra hvis du har innspill eller spørsmål du finner spesielt interessante!
Foredragsholder

Lars Eivind Haartveit

Thomas Cook

Irmelin Bergh
Atferdspsykolog og Partner i Nudgelab

Elisabeth Schibevaag
Forretningsutvikler i Pedersgata Utvikling AS
Elisabeth har i tillegg en bakgrunn innen markedskommunikasjon og mangeårig erfaring fra Retail bransjen, både innen- og utenlands.
Hennes lidenskap for sentrumsutvikling har vært en kontinuerlig drivkraft i karrieren, noe som også gjenspeiles i hennes engasjement som styremedlem i Stavanger Sentrum AS og i CID-samarbeidet som jobber mot å realisere sentrumsplanen. I dag balanserer Elisabeth sin rolle som forretningsutvikler med en pågående mastergrad på BI Oslo hvor hun fordyper seg i ledelses- og konsulentfaget, samt grønn vekst og konkurransekraft.

Anders Ohm
Daglig leder Pedersgata Utvikling AS

Caroline Krefting
Investerings- og Utviklingsdirektør i Carucel Eiendom AS