Horten Tech Talks 2024

Horten Tech Talks 2024
Fredag 18. oktober
09:00 - 14:00
Sted
HUSET / Universitetet i Sørøst-Norge – campus Vestfold
Pris
Pris 450 kr
Horten Tech Talks 2024
Påmelding
Påmeldingsfrist: 17.10.2024
Meld meg på

Horten Tech Talks 2024

Horten Tech Talks: Fremtidens Innovasjon og Kompetanse

Verden er i konstant endring, og behovene i dag er ikke de samme som i morgen. Hvordan kan vi tiltrekke oss nye talenter, videreutdanne de vi allerede har, og beholde dem i en tid preget av teknologiske fremskritt og AI-revolusjon? Horten Tech Talks samler eksperter og innovatører for å utforske hvordan rekruttering, kompetanseutvikling, og forsvarsstrategier påvirkes og transformeres av kunstig intelligens og fremtidens teknologier. Bli med og form fremtiden sammen med oss!
Foredragsholder
Andreas Wahl

Andreas Wahl

Konferansier
Andreas Wahl er kjent som fysiker, vitenskapsformidler, programleder i NRK og fem ganger norgesmester i morellsteinspytting.

Til daglig driver han bedriften VitenWahl AS i Tønsberg, som produserer læringsopplevelser på papir, fra scenekanten, på skjermen, og til din postkasse. Der lager Andreas den årlige Vitenkalenderen, og har sammen med Dewald de Bruyn funnet opp Julekula som lyser opp når du blåser på den.
Dragana Trifunovic

Dragana Trifunovic

fagansvarlig for KI og leder for strategi i Digital Norway
Dragana er fagansvarlig for KI og leder for strategi i Digital Norway. Hun har flere års erfaring med å utvikle og levere kurs- og kompetanse innen innovasjon, teknologi og digitalisering. Hun brenner for å forenkle og å gjøre teknologi forståelig og tilgjengelig. Fra tidligere har hun erfaring som konsulent og har bistått bedrifter med å ta i bruk ny teknologi og bli mer datadrevet.
 
 
Bjørn Olstad

Bjørn Olstad

Corporate Vice President i Microsoft
Bjørn Olstad er Corporate Vice President i Microsoft, og leder 650 utviklere som bygger funksjonalitet, skyinfrastruktur og kunstig intelligens for Microsoft365-programmene.  Dette er systemkritisk teknologi i blant annet Teams, Outlook og Word som tas i bruk av mange hundre millioner brukere rundt i hele verden hver eneste dag.
 
Odin Johannessen

Odin Johannessen

Direktør Næringslivets sikkerhetsråd
Odin Johannessen er utdannet ved Krigsskolen, Forsvarets høgskole, Norges Handelshøyskole, Försvarshögskolan i Stockholm, U.S. Army War College og Norges Handelshøyskole. Han har omfattende ledererfaring fra Garnisonen i Sør-Varanger (norsk-russisk grensevakt), Hans Majestet Kongens Garde, Telemark bataljon, Krigsskolen, Brigade Nord. I tillegg har han ledet norske enheter i NATO-operasjoner i Bosnia-Hercegovina og Afghanistan. I 2024 ble han utnevnt til generalmajor og sjef for operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben. I 2015 ble han utnevnt til sjef for Hæren. I 2019 startet han som direktør for Næringslivets sikkerhetsråd (NSR). NSR arbeider for styrket sikkerhet i næringslivet basert på kunnskap om verdier, trusler og sårbarheter, samarbeid og kunnskapsbasert forebygging og risikostyring.
Geir Hågen Karlsen

Geir Hågen Karlsen

Assosiert partner i Geelmuyden Kiese, tidligere oberstløytnant
Karlsen har bakgrunn fra Forsvaret, hvor han var ledende ekspert på strategisk kommunikasjon og del av Forsvarssjefens krisestab. I tillegg har han lang erfaring som politiker. Han er en ettertraktet foredragsholder, og  jobber nå med kommunikasjon, sikkerhet, teknologi og strategi i Geelmuyden Kiese
Håkon R. Svebak

Håkon R. Svebak

Employer Branding Manager, DNV
Håkon R. Svebak jobber som Employer Branding Manager i DNV. Her har han et særlig fokus på ingeniør-,  teknologi- og IT-kompetanse i Norge. Han har bred kommunikasjonsfaglig bakgrunn fra store norske og internasjonale merkevarebedrifter, hvorav de siste 11 årene med employer branding i DNV. I disse årene har selskapet gjort det skarpt i ulike employer branding målinger og konkurranser og vant i år Randstad sin kåring av Norges mest attraktive arbeidsgiver for andre gang siden 2019. Håkon brenner for en innsiktsbasert tilnærming til faget, målbare resultater og smart bruk av teknologi.
Deltakere