Bolig- og næringsvekst i Grimstad

Bolig- og næringsvekst i Grimstad
Mandag 27. november
14:30
Sted
Blue Box, Campus Grimstad, Jon Lilletuns vei 9, 4879 Grimstad
Pris
Gratis
Registreringsfrist er utløpt

Bolig- og næringsvekst i Grimstad

Sammen med vår hovedsamarbeidspartner, Sparebanken Sør har vi gleden av å inviterer til senhøstens kanskje viktigste dag for vekstkommunen Grimstad på  Blue Box, UiA Grimstad mandag 27. november.

Det blir makro og mikroperspektiver, påfyll, dypdykk, utfordringer og inspirasjon når vi utfordrer:
  • "Grønn og bærekraftig byutvikling, forenbart med vekst-takten for Grimstad?"
  • "Hvordan få opp dampen på byutviklingen i Grimstad, hva kan vi lære av andre?"

Påmelding via knappen.
(Du registrerer enkelt bedriften din om du ikke finner den i listen)
Program
14:30

DØRENE ÅPNES, REGISTRERING

15:00

SESSION 1

Makro og mikrobildet
v/ Tore Grobæk Vamraak, sjeføkonom Sparebanken Sør

Hvordan ser egentlig det store bildet ut nå, hva antas komme og hvordan påvirkes Agder?

Hvordan påvirkes Grimstad og regionens boligmarked? 
v/ Arild Aasen, prosjektleder nybygg Sørmegleren

Hva betyr en aktiv næringspolitikk for boligmarkedet på Sørlandet og hvordan står det egentlig til med boligutviklingen med tiden vi står i og tiden som kommer? 

Hvordan vil Grimstadborgerne bo?  
v/ Marte Christina Almås, leder boligkontoret Grimstad

Bolig og eldrebølgen, nå kartlegges innbyggernes boligønsker.

Grimstad Bolig- og Næringsutvikling AS
v/ Nicolai Jarlsby, styreleder
GBN - 
Hvem er de og hva kan vi forvente?
 
16:30

PAUSE, SERVERING, MINGLING

17:00

SESSION 2

Fremtidens vekst og utviklingsmuligheter
v/ Statsforvalter Gina Lund

Gitt alle initiativ på Agder og påbegynt/ signaler om et felles arealregnskap, er det mange som er nysgjerrige på Statsforvalterens rolle og tanker rundt fremtidig vekst,- transformasjons- og utviklingsmuligheter for regionen vår generelt, og Statsforvalterens tanker om Grimstad spesielt. 

Agder rigges for et stort industri- og fornybarsløft
v/ Fylkesordfører Arne Thomassen

Hva er tech- og innovasjonsclusteret Grimstads plass og rolle?

Sentrumsutvikling  - Å stå i storm med tro på gevinst
v/ Venke Moe, plan- og bygningssjef Kristiansand Kommune

Kanalbyreisen: Hvordan har det vært å stå i transformasjons- og interessekamper/ utfordringer, hvorfor våget de stå i det, hvilken bygevinst og ringvirkningsmuligheter har Kanalbyprosjektet gitt Kristiansand?
18:05

SOFAPRATEN

med statsforvalteren, fylkesordfører, ordfører, kommunedirektør og næringslivet.
18:30

MUSIKALSKE TONER MED HANNE SØRVAAG

Internasjonalt anerkjente Hanne Sørvaag er Dolly Parton fan, har gjort sørlending av seg og er klar til å begeistre og bevege. 
Foredragsholder
Gina Lund

Gina Lund

Statsforvalter i Agder
Lund er utdannet jurist, og kom fra stillingen som spesialrådgiver i Kunnskapsdepartementet i New Dehli. Lund har 20 års erfaring fra offentlig forvaltning og omfattende ledererfaring fra privat næringsliv, organisasjonsliv, politikk og samfunnsliv. Hun har jobbet i flere ulike departementer, både som byråkrat og politiker, blant annet som statssekretær i daværende Arbeidsdepartementet (2009-2013). 
Arne Thomassen

Arne Thomassen

Fylkesordfører i Agder
Thomassen har lang fartstid med lederverv i både privat og offentlig sektor Han er i sin andre periode som fylkesordfører, bidratt til å løfte næringssatsing i Lillesand i sin ordførertid. Han har mange styreverv, har vært en del av Høyres sentralstyre i en årrekke, har mange styreverv og brenner for et fremtidsrettet, innovativ og bærekraftig Agder.
Venke Moe

Venke Moe

Plan- og bygningssjef i Kristiansand kommune
Moe var partner i SMS Arkitekter i 20 år før hun takket ja til å bli Kristiansand første kvinnelige plan— og bygningssjef. Hun har samarbeidet med de fleste entreprenører og store byggherrer og vært storforbruker av teknisk etats tjenester. Som plan- og byggningssjef har hun vært en sentral brikke i  videreutvikling av Kristiansand sentrum gjennom transformasjon, nyskaping og ambisiøse mål for økt bokvalitet og innbyggere i sentrum. Hun har stått i stormene med tro på bygevinst for innbyggere og besøkende.
Tore Grobæk Vamraak

Tore Grobæk Vamraak

Sjeføkonom i Sparebanken Sør
Vamraak har sine røtter fra og har nettopp flyttet tilbake til Grimstad, og er nytilsatt Sparebanken Sørs første sjeføkonom. Han ble tidenes yngste NHH-student som 15-åring, har en svært allsidig bakgrunn, og kommer nå fra stillingen som sjeføkonom i Econa. Tidligere har han vært partner i McKinsey & Co, statssekretær både i Finansdepartementet og på Statsministerens kontor, porteføljeforvalter i Norges Bank og forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt.
Arild Aasen

Arild Aasen

Prosjektansvarlig nybolig hos Sørmegleren
Aasen har lang erfaring som megler nasjonalt og regionalt. Som nyboligansvarlig ser han hvordan ulike krefter og endringer påvirker boligmarkedet. Han er aktiv i planleggingsfasen av prosjekter sammen med utbygger, arkitekt og entreprenør.

 
Hanne Sørvaag

Hanne Sørvaag

Artist; og låtskriver
Sørvaag er blant landets fremste  vokalister og  har gitt ut flere soloalbum med høy plassering i Norge. Hun er  internasjonalt anerkjent komponist og har skrevet hits som er solgt i 70 land. Her hjemme kjenner vi henne også fra TV-program som Hver gang vi møtes og The Voice. Vi er stolte av at Sørvaag har gjort sørlending av seg. 
Samarbeidspartnere