Ringerikskonferansen 2024

Ringerikskonferansen 2024
Torsdag 17. oktober
12:00 - 20:00
Sted
Gledeshuset
Pris
Påmeldingsavgift medlemmer 2 999 kr
Påmeldingsavgift ikke medlem 3 499 kr
Påmeldingsavgift studenter og pensjonister 495 kr
Påmelding
Påmeldingsfrist: 15.10.2024
Meld meg på

Ringerikskonferansen 2024

Ringerikskonferansen 2024 – "Vi skaper vi" – er årets viktigste arena for alle som er opptatt av regionens fremtid. Dette er stedet hvor næringsliv, offentlig sektor, akademia og sivilsamfunn møtes for å diskutere, lære og samarbeide om hvordan vi kan bidra til en bærekraftig og attraktiv utvikling for Ringerike.

Med RNFs visjon som utgangspunkt – å sikre bærekraftig vekst, bidra til et innovativt næringsliv og inspirere fremtidige generasjoner – inviterer konferansen til en dag fylt med konkrete perspektiver og muligheter. Gjennom programmet vil du møte engasjerte innledere som gir deg innsikt i alt fra Norges plass i en global sammenheng til hvordan vi kan utvikle et lokalt næringsliv som er rustet for fremtiden.

Vi setter fokus på bærekraft som mer enn et buzzord – her handler det om å forstå hvordan dette kan omsettes i praksis og bidra til reell verdiskaping i vår region. Samtidig vil vi utforske hvordan mangfold, inkludering og innovasjon kan bli drivkrefter i arbeidslivet vårt. Med spennende debatter, foredrag og paneler som utfordrer vanetenkning, er målet å gi deg både inspirasjon og konkrete verktøy for videre arbeid.

Konferansen skal ikke bare være et sted for presentasjoner, men et rom for utveksling av ideer, refleksjoner og erfaringer som kan gi deg nye perspektiver på egen virksomhet og regionens utvikling. Vi ønsker at du forlater Ringerikskonferansen med et tydeligere bilde av hvor vi står, hvor vi skal, og hvordan vi sammen kan skape en region som er attraktiv, bærekraftig og fremtidsrettet.
Program
Program
11:00 - 12:00

Ny til konferansen? Fellesskap fra første stund

På Ringerikskonferansen ønsker vi at alle skal føle seg velkomne, trygge og inkludert, uansett om du kommer alene eller sammen med andre. Derfor tilbyr vi en fadderordning, eller myk start, hvor vi allerede fra klokken 11 åpner dørene for deg som vil komme tidlig. Representanter fra kvinnenettverket NovaPro og ansatte i Ringerike Næringsforening stå klare til å ta imot deg, sørge for en varm velkomst og hjelpe deg med å knytte kontakter og bli kjent med andre deltakere.

Dette er en fantastisk mulighet til å starte dagen med positive møter og bli en del av konferansens fellesskap fra første stund. Vårt mål er å skape et inkluderende, raust og engasjerende miljø hvor alle føler seg som en verdifull del av fellesskapet. Fadderordningen er åpen for alle – bli med. 

Vi håper at du som kanskje ikke har vært på konferansen tidligere vil føle at dette senker terskelen får å delta i år. 

 

 
12:00 - 13:00

Registrering og mingling

Fra klokken 12 starter registreringen og minglingen for alle konferansedeltakere. Det blir servert en deilig minglelunsj, og du vil ha muligheten til å besøke spennende stands. Husk å registrere deg ved ankomst. Arrangementet finner sted på Gledeshuset i Hønefoss sentrum – vi gleder oss til å ønske deg velkommen!
 
13:00 - 17:30

Let the show begin

Velkommen og introduksjon

Klokken 13:00 starter selve konferansen, og alle deltakere bes være på plass i amfiet. Under tittelen "Vi skaper vi" ønsker konferansier Carina Olset og daglig leder Jørgen Moe alle hjertelig velkommen fra scenen. Under åpningen vil vi også presentere årets arrangementskomité: Lina Maria Linge (Ringerike kommune), Bror Andersen (TBA), Steinar Aasnæss (USN), Linn Marie Hallum (Hønefoss By AS), og Anne Kat Håskjold (Mer Innovasjon). Disse har bidratt til å forme konferansen og sørge for at den blir en suksess.

 

Norge i en global sammenheng

Guri Melby, partileder for Venstre og tidligere kunnskapsminister, er kjent for sitt sterke engasjement for utdanning, miljø, og bærekraftig utvikling. Med bred erfaring fra norsk politikk og et skarpt blikk på globale trender, vil hun gi et inspirerende innlegg om Norges rolle i verden og vårt felles ansvar. Guri vil utfordre oss til å se hvordan vårt lokalsamfunn i Ringerike kan bidra til de store globale endringene, og hvordan vi sammen kan være en drivkraft for positiv utvikling – både nasjonalt og internasjonalt. Gjør deg klar for en innsiktsfull og engasjerende reise som binder sammen det lokale og det globale.


Ringerike i endring

Ordfører Syver Leivestad (Hole kommune), Ordfører Runar Johansen (Ringerike kommune), Ordfører Morten Lafton (Jevnaker Kommune, Steinar Aasnæss (USN) og Cecilie Leaskogen (styreleder RNF) vil dele sine vyer og visjoner for næringsutvikling og vekst i regionen. Gjør deg klar for en engasjerende samtale om fremtidens muligheter og utfordringer i Ringerike – dette blir en inspirerende utveksling av ideer fra noen av regionens ledende stemmer!


Veien videre – Hvordan løser vi samferdselsfloken?

BDO innleder samferdselsdebatten med å dykke ned i de komplekse dilemmaene rundt Ringeriksbanen og E16-prosjektet – et prosjekt som til tross for gjentatte vedtak fortsatt står på stedet hvil. Som en av Norges mest lønnsomme og gjennomarbeidede samferdselsplaner, har dette prosjektet potensialet til å endre hele regionens og nasjonens fremtid.

Likevel står vi fortsatt overfor utfordringer som påvirker alt fra trafikksikkerhet til miljø og bærekraft. Med et nøytralt blikk vil BDO belyse dilemmaene, både de positive og negative aspektene, og stille de viktige spørsmålene: "Hva må til for at partene skal føle seg trygge i sitt valg?" og "Hva trenger vi å vite mer om?" Dette er en mulighet til å reflektere over hvordan vi kan bevege oss fra stillstand til handling, og sikre en tryggere, mer bærekraftig fremtid for Ringeriksregionen.


Ringeriksregionens samferdselsløfte – Hva nå?

Sigbjørn Gjelsvik, Trond Helleland, Cecilie Kroglund, Morten Wold og Kathy Lie

Etter BDOs innledning, går vi rett til kjernen med en engasjerende debatt om NTP og Ringerikes fremtid. Nå er tiden inne for at samferdselspolitikerne tar ansvar og sikrer byggestart for Ringeriksbanen og E16 – prosjekter som har blitt utredet i det uendelige og som Ringeriksregionen ikke lenger kan vente på.

 

I panelet møter vi Sigbjørn Gjelsvik (SP og LederTransport- og kommunikasjonskomiteen), Morten Wold (Frp), Trond Helleland (Høyre), Kathy Lie (SV) og Cecilie Kroglund (AP og statssekretær i samferdselsdepartementet). Vi forventer at politikerne tydelig viser hvordan de vil ta grep for å realisere det som er Norges mest lønnsomme og nødvendige samferdselsprosjekt – og gi oss den fremtiden vi trenger. Dette blir en debatt der vi krever klare svar, handling og fremdrift!

 

Hardraade: Vår plass i historien

Ragnar Wergeland og Harald Omland

Ringerike har en sterk tilknytning til vikingtiden, og var hjemstedet til Harald Hardråde – ofte kalt den siste store vikingen. For å ta eierskap til denne stolte historien, bygger Hardraade Vikingskipforening et vikingskip som skal seile på Tyrifjorden. Harald Omland vil vise en spennende film, og Ragnar Wergeland vil fortelle om Ringerikes rolle i vikinghistorien og foreningens arbeid.

 

Pause

 

Ledelse mot en grønnere fremtid: Gjensidiges bærekraftreise

Gjør deg klar til å bli inspirert av Geir Holmgrens innsikt på Ringerikskonferansen! Som konsernsjef i Gjensidige har han satt bærekraft i sentrum av virksomheten, med ambisiøse mål om reduksjon av CO₂-utslipp, et grønt fotavtrykk i skadebehandling og ansvarlige investeringer. Han vil dele sin visjon om hvordan et stort nordisk konsern kan bidra til en bærekraftig fremtid og gi et unikt innblikk i hvordan han leder Gjensidige på denne reisen. Dette blir en mulighet til å høre fra en leder som virkelig ønsker å skape en forskjell.

 

Bærekraft som konkurransekraft – Hvordan samarbeid bygger fremtidens Ringerike

Ivar Borgen, Maria Rosenberg, Kari-Anne Wolff-Skjelbred og Anita Skagnæs

Gjennom film, foredrag, og interaktive innslag vil vi utforske hvordan bærekraft er en nøkkel til konkurransekraft i vår region. Vi ser på hvorfor bærekraft betyr mer enn miljø, og hvordan det gir oss muligheter til å tiltrekke talenter, drive innovasjon og sikre en bærekraftig fremtid for Ringeriksregionen. Med bidrag fra næringsliv, kommune og sivilsamfunn tar vi pulsen på hvordan vi sammen kan bygge en sterk og konkurransedyktig region for 2050.

 

Å se forbi CV-en: Hvordan åpne døren til nye talenter?

Magne Enger, Jørgen Moe, Monica Gunnerød og Katrine Gjerdalen Foray

Dette innlegget vil vi utforske hvordan arbeidsgivere kan utfordre tradisjonelle rekrutteringsmetoder og siloer i arbeidslivet. Innlegget vil gi innsikt i en persons reise mot et karriereskifte, hvilke opplevelser, erfaringer, erkjennelser og oppfordringer har hun til oss som sitter i salen. Gjennom en case der en arbeidsgiver og ansatt fra to tilsynelatende forskjellige bransjer møtes, illustrerer vi hvordan verdifulle ferdigheter og erfaringer ofte blir oversett når fokuset kun er på formell kompetanse og CV. Vi tar til orde for en bredere anerkjennelse av ferdigheter som utvikles utenfor ens egen bransje og på arenaer utenom arbeidslivet, og viser hvordan dette kan gi arbeidsgivere tilgang til et bredere spekter av kvalifiserte kandidater.

 

En smakebit av alt vi kan gå glipp av

Musikklinjen ved Ringerike videregående skole er en drivkraft i regionens kulturliv, med dedikerte lærere og talentfulle elever som setter sitt preg på både lokale og nasjonale scener. På Ringerikskonferansen får vi muligheten til å oppleve disse talentene når de holder en inspirerende minikonsert.

 

Pause

 

Inkluderingens betydning og utenforskapets pris – hvordan kan Ringerike ta grep?

Ulf Andersen, statistikksjef i NAV, deler engasjerende innsikt om utenforskapets omfang og kostnader i samfunnet, med fokus på hvordan vi i Ringerike kan bidra til endring. Han vil presentere tall som viser at en 10% reduksjon i ungt utenforskap kan spare samfunnet 6,3 milliarder kroner årlig . Dette blir en inspirerende mulighet til å forstå utfordringene og mulighetene for inkludering.

 

Fra serieflyktning til seriegründer - Et foredrag om å snu ulemper til fordeler.

Aiman Shaqura har gått fra å være flyktning til å bygge selskaper med over 100 millioner kroner i omsetning. Han er kjent for prosjektene "Give a Job" og "Charge Incubator," som har fått internasjonal anerkjennelse. I dette foredraget vil han dele sin inspirerende reise og hvordan man kan snu utfordringer til suksess

 

Kan Ringeriksregionen bli en mangfoldig region - ser vi mulighetene med det nye Norge?

Etter Aiman Shaquras foredrag vil et panel bestående av, Maria Rosenberg - bærekraftsansvarlig i Sparebank 1 Ringerike Hadeland, og Genna Myhre - grunnleggerenen av Recruit Refugee, Gillian Warner Søderholm USN og Aiman selv gå dypere inn i tematikken rundt hvordan vi kan benytte mulighetene i et stadig mer mangfoldig Norge.

 

Panelet vil diskutere hvordan vi som arbeidsgivere og i arbeidslivet generelt kan bli bedre på rekruttering, produktutvikling og dra nytte av mangfoldet som en styrke i virksomhetene våre. De vil belyse hvordan vi kan omfavne nye perspektiver og kompetanse som finnes i et mer variert samfunn, og hvordan dette kan bidra til både innovasjon og verdiskaping i våre organisasjoner. Dette blir en engasjerende samtale om mulighetene og utfordringene ved å bygge et inkluderende og mangfoldig arbeidsliv.


Investeringer i fremtiden

Pelle Gangeskar, Haakon Tronrud og Ellen Grønlund

Invest in Ringerike vil presentere de mest spennende prosjektene og investeringsmulighetene i en av Norges mest dynamiske vekstregioner. Med tilgang til store fornybare energikilder, nærhet til transportknutepunkter, og en rekke næringsparker med unike muligheter, er Ringerike regionen klar for morgendagens næringsliv. Dette er en gylden mulighet for investorer som ønsker å være en del av Ringerikes fremtidige suksess. Bli med og oppdag hvordan du kan være med på vekstreisen!

17:30 - 18:30

Middag

18:30 - 19:00

Prisutdeling

Næringsprisen og Gründerprisen blir utdelt. 
19:00 - 19:45

Det Store Vi-et med Harald Eia

Harald Eia avslutter Ringerikskonferansen med sitt inspirerende foredrag "Det store VI," hvor han dykker ned i hva som skaper ekte lagånd og fellesskapsfølelse. Gjennom humor og psykologisk vitenskap, vil Eia vise hvordan vi kan trigge følelsen av et godt "vi" – både på arbeidsplassen og i hverdagen. Dette foredraget blir et perfekt punktum for konferansen, og gir oss verktøyene til å styrke fellesskapet her i Ringerike. Harald Eia, kjent for sine TV-programmer som "Hjernevask," "Brille," og "Sånn er Norge," kombinerer kunnskap og humor på en unik måte som både inspirerer og underholder
19:45 - 20:00

Takk for i år!

Foredragsholder
Aiman Shaqura

Aiman Shaqura

Gründer, forretningsutvikler, mentaltrener & foredragsholder
Aiman Shaqura kom til Norge etter å ha vært på flukt i 10 år og 12 land. Han vokste opp på Toten, og gikk fra å pante flasker, pusse sko og vinduer til å bli en seriegründer med flere start-up suksesser og Gasellediplomer.

Aiman er utdannet økonom, mentaltrener og har et brennende engasjement for innovasjon, gründerskap og sosial bærekraft. Sammen med Arne Hjeltnes står han blant annet bak  ‘Give a Job’- Norges største inkluderingsarena.

I tillegg til inkubatoren «Charge», som bidrar til at førstegenerasjons innvandrere får hjelp til etablering og skalering av sine gründerideèr og selskaper.
Geir Holmgren

Geir Holmgren

konsernsjef i Gjensidige

Geir Holmgren (1972) har vært konsernsjef i Gjensidige fra 1. januar 2023.

Holmgren har tidligere hatt ulike lederstillinger i Storebrand ASA, inkludert konserndirektør for bedriftsmarkedet og administrerende direktør for Storebrand Livsforsikring.

Holmgren har en Cand Scient-grad fra Universitetet i Oslo og har gjennomført et business management-studium ved Griffith University Brisbane i Australia.

Ulf Andersen

Ulf Andersen

Statistikksjef NAV

Ulf Andersen har vært statistikk-sjef i NAV i 10 år, og har ansvar for å produsere og formidle statistikk om Norges arbeidsmarked og velferdssystem, og er kjent for sin unike evne til å gjøre "kjedelig" statistikk til lettfattelig og underholdende fagstoff. 

Andersen er kjent for sin evne til å gjøre komplisert statistikk tilgjengelig og forståelig for et bredt publikum. Tidligere har Andersen blant annet vært administrerende direktør i MMI (nå Ipsos).
 

Guri Melby

Guri Melby

Guri Melby (født 1981) er en norsk politiker (V). Hun ble innvalgt på Stortinget fra Oslo i 2021. Hun var kunnskaps- og integreringsminister i Erna Solbergs regjering fra 13. mars 2020 til 14. oktober 2021. Melby har siden 26. september 2020 vært leder av Venstre.

Hun var byråd for miljø og samferdsel i Oslo (2013–2015). Etter kommunevalget i 2015 ble hun gruppeleder for Venstre i Oslo (2015–2018) og nestleder i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo bystyre. Hun var fast møtende vararepresentant på Stortinget mens Trine Skei Grande satt i regjering og var Venstres finanspolitiske talsperson.
Harald Eia

Harald Eia

Sosiolog, programleder, komiker og tekstforfatter
Harald Eia (født 1966) er en norsk sosiolog, programleder, komiker og tekstforfatter med lang fartstid i NRK. Han er særlig kjent for sitt samarbeid med komiker Bård Tufte Johansen og de to har siden midten av 1990-årene skapt en rekke TV- og radioprogrammer i NRK.

De fikk sitt store gjennombrudd med humorprogrammet Lille Lørdag i 1995. Eia har også vært ansatt noen år i TVNorge og gjort ting på egen hånd, deriblant faktaserien Hjernevask.
Samarbeidspartnere