Hvordan unngå feilansettelser!

Hvordan unngå feilansettelser!
Onsdag 07. februar
09:00 - 16:00
Sted
Sentrumsnært Asker
Pris
Ordinær pris 3 000 kr
Medlemspris 2 400 kr
Påmelding
Påmeldingsfrist: 01.02.2024
Påmeldingsfristen er utløpt

Hvordan unngå feilansettelser!

Hva bør ledere tenke på for å tiltrekke de gode talentene?

Hvordan finne den riktige medarbeideren? 

Undersøkelser viser at 2 av 3 ledere sier de har feilansatt. 

77% mener feilansettelser handler om at den ansatte ikke har de ferdigheter og egenskaper som de ga utrykk for i intervjuet. Videre sier 68% at feilansettelser handler om at den ansatte har en personlighet som ikke fungerer i relasjon med øvrige ansatte.


Kurset passer for deg som skal ansette nye medarbeidere.

Kursinnhold                                 
I dette kurset gir vi smakebiter på forberedelser til ansettelsesprosessen (din bestilling), utforming av stillingsannonsen, utvelgelse av kandidater, teknikker i intervjuprosessen, referanser, oppfølging og tilbakemelding. Vi legger opp til en god balanse mellom teori, deling av erfaringer, trening på det vi lærer og refleksjoner i plenum.

Måloppnåelse
I kurset vil du få tips og triks til hvordan finne ut om du har rett kandidat. Du vil få innføring i hvordan du kan stille åpne, gode spørsmål som gir deg svarene du trenger. Du lærer noe om forskjellen mellom å høre og å lytte, og hvordan du kan bruke dette for å få bedre innsikt i kandidatens kompetanse. Du lærere teknikker slik at du kan forstå ulike måter å kommunisere på – både andres og din egen. Du vil forstå bedre hvorfor referansesjekk er viktig (kvalitetssikring).

Arbeidsmetode
Våre rådgivere har bred erfaring og er praktiske i vår tilnærming. Vi er opptatt av at du som deltaker skal kunne ta i bruk ny kunnskap fra du går ut av døra hos oss. I kurset kombinerer vi faglige innspill med refleksjon, oppgaver og trening.   
 
Foredragsholder
Bente Aksnes

Bente Aksnes

Hun er en erfaren prosess- og prosjektleder, coach og fasilitator. Hun er utdannet coach og veileder fra Høyskolen i Oslo og Akershus, og sertifisert Core Quadrant Trainer. Gjennom mer enn 20 år som coach, prosess- og prosjektleder har Bente jobbet med grupper, team og personer i små og store virksomheter, medarbeider og ledere. Tilbakemeldingen fra våre kunder er hun er engasjert og løsningsorienter, evner å skape motivasjon for endring, og støtter og utfordrer på vei mot målet.

 
Cecilie Steenland

Cecilie Steenland

Hun er også er en erfaren coach med mastergrad (MA) in Applied Coaching. Sertifisert Core Quadrant Trainer. Cecilie har lang erfaring som foreleser og fasilitator med utgangspunkt i aktiv endring, kommunikasjon og coaching. Hun har en allsidig erfaring fra yrkeslivet i privat og offentlig sektor og har over 15 års erfaring som leder og prosjektleder innenfor finanssektoren i privat næringsliv. Cecilie har et ydmykt og engasjerende fokus på kundens prosess og har en pragmatisk løsningsorientert holdning.

 
Samarbeidspartner