Kampen om de kloke hodene

Kampen om de kloke hodene
Tirsdag 29. august
16:30 - 17:40
Sted
Meieriet Kultursenter, Leknes
Pris
Gratis
Registreringsfrist er utløpt

Kampen om de kloke hodene

Velkommen til et seminar hvor vi stiller spørsmålene;
  • Hvordan tiltrekke seg og beholde de beste hodene og hendene?
  • Hvordan kan vi legge til rette for «Bo & bli-lyst» i Lofoten?
Spørsmål uten et lett svar, men vi vil gi deg konkrete innspill og tips på veien dit. Her får du tilgang til en verktøykasse av kompetanse som deler av sin kunnskap og erfaring, og du vil gå bedre rustet ut herfra.

Arrangementet er gratis og det vil bli servert mat og kaffe ved ankomst, så du kan komme rett fra jobb.

Målgruppe: Næringsliv og kommuner
PÅMELDING her
 
Etter "Kampen om de kloke hodene" begynner seminaret "Lev og bo i Lofoten – fra drøm til virkelighet". Der vil du få høre toppledere i Vest-Lofoten fortelle om sine bedrifter, bredden i stillinger de har og hvilken kompetanse de ser etter fremover. 18.00 - 20.00, så meld deg gjerne på til det også her.
 
Program

Hvordan tiltrekke seg og beholde de beste hodene?

Velkommen ved Marthe Hov Jacobsen, daglig leder Egga Utvikling

Lofoten De Grønne Øyene, en viktig satsning for å øke «Bo & bli-lyst»

Martha Johanne Pedersen (23) fra Ballstad ble intervjuet i forbindelse med Lofotundersøkelsen 2022 i regi av De Grønne Øyene. Hun tar en master i Fornybar energi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås.
- Det at det aktivt jobbes med å gjøre Lofoten til et lavutslippssamfunn blant annet gjennom å utarbeide veikart for Lofoten De Grønne Øyene 2030, er med på å gjøre regionen mer attraktiv for meg både for å bo og jobbe. At lokale myndigheter og sentrale næringslivsaktører viser at de ønsker å ta aktivt del i det grønne skiftet, har betydning og blir lagt merke til.

Kristian Jensen, Kommunikasjonsrådgiver - De Grønne Øyene, kommer for å fortelle mer om hvordan de jobber med å øke Bo & Bli-lyst til Lofoten for at folk som Martha skal flytte hjem.

LINK Lofoten? Hvordan lage et godt nettverk for unge tilflyttere

Angelica Remen, en av initiativtakerne bak suksessen LINK Vesterålen vil gi oss tips og inspirasjon for hva som er viktig for å legge til rette for at unge hjem/tilflyttere skal trives. Angelica er prosjektleder i Hus AS, der Hadsel kommune og flere større bedrifter går sammen for å legge til rette for at både tilflyttere og fastboende skal jobbe og trives i Hadsel.

Look North Trainee

Look North er et ettårig traineeprogram, som kobler sammen landets skarpeste, nyutdannede kandidater på bachelor- og masternivå, med de mest spennende
arbeidsgiverne i Lofoten og Vesterålen. Klaus Klausen Espedal, prosjektleder Look North.

HYR deler erfaringer med nybrottsarbeid innen digital headhunting

Tom Runar er partner i HYR, og har gjennom mange år engasjert seg sterkt for rekruttering til Nord-Norge. Ved bruk av målrettet historiefortelling og algoritmestyrt annonsering, har HYR rekruttert ledere, spesialister og traineer til en rekke bedrifter og kommuner i nord.
Foredragsholder
Angelica Remen

Angelica Remen

Prosjektleder, Hus AS
Kristian Jensen

Kristian Jensen

Kommunikasjonsrådgiver, De Grønne Øyene
Klaus Klausen Espedal

Klaus Klausen Espedal

Prosjektleder, Look North og Egga Utvikling
Tom Runar Buljo

Tom Runar Buljo

Seniorrådgiver og Partner HYR
Marthe Hov Jacobsen

Marthe Hov Jacobsen

Daglig leder Egga Utvikling, konferansier